Hein Schouwenaars nieuwe jeugdkampioen van de Alblasserwaard

18 februari 2018 om 19:06 Sport/sport Deel je nieuws

SLIEDRECHT – Het 38e jeugdtoernooi om het kampioenschap van de Alblasserwaard is gewonnen door Hein Schouwenaars van SSV Klim-op uit Capelle aan den IJssel.
Hein speelde in de 1e groep bij de favorieten, maar was vooraf niet getipt als winnaar. Eva Stok, al eerder winnaar van een Grand Prix, werd tweede en Alan Bakija, die als enige wist te winnen van de kampioen, werd derde.

Maar liefst 94 schakers hadden zich aangemeld en waren uiteindelijk ook aanwezig in Aktiviteitencentrum De Havik in Sliedrecht. Een record aantal deelnemers voor de organiserende vereniging uit Sliedrecht. Alle beschikbare ruimte was gevuld met schakers en begeleiders, wat een gezellige drukte gaf in het activiteitencentrum.

Ook een groot aantal spelers van SV Sliedrecht deed mee, met wisselende successen. Arie van der Starre speelde een zeer sterk toernooi en wist zijn groep ongeslagen te winnen. Maurits Verhoeven werd 4e in zijn groep en kon ook een beker in ontvangst nemen.
Ook Jaimy Bakker speelde een sterk toernooi door eerste te worden in zijn groep.Maarten Hartkoren, Jurriaan Groeneveld en Samuel Gijsen konden geen potten breken in het sterk bezette toernooi en moest met plaatsen in de onderste regionen genoegen nemen.

Daarnaast kon er nog een extra prijs worden gewonnen met het oplossen van een schaakprobleem, gecomponeerd door de Sliedrechtse internationaal probleemmeester Henk Prins. Dat het een moeilijk probleem was, bleek bij de trekking voor de extra prijzen, want slechts 10 schakers hadden de juiste oplossing gevonden.

Er waren in elke groep 4 bekers te winnen, dus een record aantal van 48 bekers stond op de tafel om te worden uitgedeeld. Niet alleen de bekerwinnaars hadden prijs, alle kinderen kregen een snoepzak, zodat niemand met lege handen naar huis ging.

Het 38e jeugdtoernooi was zo een groot succes, wat niet zonder de hulp van de vele vrijwilligers van SV Sliedrecht en de ondersteuning van schaakclub PASCAL uit Papendrecht kon worden gehouden. Toernooidirecteur Mark van Hulst bedankt dan ook iedereen die het toernooi heeft helpen mogelijk te maken.