Afbeelding
Marjanne Dijkstra

Nieuwe e-paper op hetkompassliedrecht.nl

5 oktober 2019 om 08:38 Overig

SLIEDRECHT Op de site van hetkompassliedrecht.nl is sinds vandaag een nieuwe e-paper te vinden. Een e-paper is de digitale versie van de gedrukte krant. Daarmee kunnen liefhebbers van lokaal nieuws hun krant op de pc, laptop, tablet of mobiele telefoon lezen, zonder een gedrukt exemplaar van de krant voorhanden te hebben. Een werkende internetverbinding, waar ook ter wereld, is voldoende.

De nieuwe e-paper is technisch gemoderniseerd. Zo slaan de pagina's van de digitale krant soepeler om dan in de oude versie het geval was. Dat is echter vooral een cosmetische verbetering.

Belangrijker is dat de artikelen stuk voor stuk te lezen zijn. In de oude versie kon de lezer alleen inzoomen op delen van de pagina om iets beter te kunnen lezen. In de nieuwe e-paper opent zich het artikel in een nieuwe vormgeving als het wordt aangeklikt. Dat bevordert vooral de leesbaarheid op mobiele telefoons. En de mobiele telefoon is bezig aan een stevige opmars als het gaat om het gebruik van digitale media om het nieuws te consumeren. Het 'mobieltje' is nu al het belangrijkste medium voor dit soort doeleinden.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie