Afbeelding
FVDE photography

Lotte van Drunen Nederlands kampioen

6 oktober 2019 om 09:43 Overig

SLIEDRECHT De 12-jarige Lotte van Drunen is zaterdag voor de derde keer Open Nederlands Kampioen worden in de door jongens gedomineerde sport motorcross. Lotte die al eerder in de 50cc klasse en 65cc kleine wielen klasse Open Nederlands Kampioen werd, stond aan de leiding in de 65cc grote wielen klasse. In de voorlaatste wedstrijd in Varsseveld pakte Lotte de titel.

Lotte heeft een geweldig seizoen achter de rug waar ze vele jongens achter haar hield. Zo werd Lotte derde in het wereldkampioenschap, won twee EK wedstrijden, werd drie keer tweede in de EK voorronden en pakte in de EK finale nog een vijfde plaats na twee flinke valpartijen.

Lotte is 7 dagen per week met haar sport bezig, heeft een Internationale sportstatus bij het NOC NSF en zit in een gewone brugklas (niet op een speciale LOOT school) Havo/VWO waar ze alles goed probeert te combineren en waar ze veel medewerking krijgt van school. Volgend seizoen zal Lotte de overstap maken naar de 85cc grote wielen klasse, hier zal ze in het ONK uit gaan komen en zal zich gaan proberen te kwalificeren voor de EK wedstrijden.