Afgelopen seizoen won Sliedrecht Sport vier keer van de 'roze vogols'.
Afgelopen seizoen won Sliedrecht Sport vier keer van de 'roze vogols'. Pim Waslander

Eerste thuiswedstrijd volleydames

18 oktober 2019 om 08:00 Volleybal

SLIEDRECHT Zaterdag staat dan eindelijk de eerste thuiswedstrijd van Dames 1 Sliedrecht Sport in de Eredivisie 2019-2020 op het programma. Op bezoek komt FAST Flamingo's/Activia uit Limburg. Het team, bijgenaamd 'de roze vogols', strijkt om 19.30 uur neer in De Basis.

Er werd natuurlijk al eerder thuis gespeeld dit seizoen en dat was om de Supercup tegen Apollo 8. Misschien voelt het voor velen 'normaal' of 'logisch' dat die gewonnen werd, maar toch verdienen de speelsters en de staf complimenten. Een drukke voorbereiding met een niet geheel fitte selectie is zwaar. Daarom is het extra mooi om te zien dat de motivatie en de wil groot is om het met elkaar op te vangen.

GUNNEN De individuele kwaliteiten die Sliedrecht Sport in huis heeft, zijn groter dan bij veel andere ploegen, maar een team met veel individuele kwaliteit is zeker niet altijd degene die als winnaar van het veld stapt. Het voor elkaar door het vuur gaan, de ander iets gunnen en eerlijk zijn naar elkaar, zijn minstens even belangrijk. Bij zowel het blauw-witte Dames 1 als Heren 1 lijkt dit wel goed te zitten.

GEEN BESTE DOEN Dan dus de wedstrijd tegen de Limburgse 'vogols', dat tot de outsiders gerekend mag worden. Want, vorig jaar de play-offs gehaald en nu het veld in met een selectie die geen grote veranderingen laat zien, op het gemis van diagonaal Nynke Rovers na dan. Het kan een spannend potje worden, zeker gezien het feit dat Sliedrecht afgelopen zaterdag niet in beste doen begonnen is aan de competitie; alhoewel er wel 1-3 gewonnen werd tegen die andere Limburgse ploeg: Peelpush.

VOORAF Voordat de hoofddis wordt opgediend om 19.30 uur, is er ook nog een smakelijk vooraf. Debutant in de Topdivisie, Sliedrecht Sport D2, neemt het vanaf 16.45 uur op tegen koploper VCN uit Capelle aan den IJssel. De vorige twee thuiswedstrijden werd steeds een 2-0 voorsprong weggegeven en volgde 2-3 verlies. Dat laat de selectie van André van Leeuwen toch niet nog een keer gebeuren? Maak het live mee in sporthal De Basis. De entree voor beide wedstrijden is gratis.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie