Sliedrecht-Nieuw-Lekkerland
Sliedrecht-Nieuw-Lekkerland Richard van Hoek Fotografie

Sliedrecht walst over Nieuw-Lekkerland heen in slotfase

14 december 2019 om 17:23 Voetbal

SLIEDRECHT VV Sliedrecht heeft zaterdag met 5-1 gewonnen van VV Nieuw-Lekkerland. Pas in de slotfase nam de thuisploeg afstand van de bezoekers. Door deze overwinning staat Sliedrecht nu tweede in de eerste klasse en staat alleen nog Kloetinge boven ze met 4 punten verschil.

In de eerste helft waren de teams redelijk gelijk aan elkaar maar Sliedrecht was soms ietsje beter. In de 22ste minuut was het Dennis Verhoef die de thuisploeg op een 1-0-voorsprong zette. Dit doelpunt veranderde het spelbeeld weinig en bij het rustsignaal stond het nog steeds 1-0.

Sliedrecht begon de tweede helft voortreffelijk want in de 50ste minuut verdubbelde Quincy Bartens de voorsprong. Het antwoord van Nieuw-Lekkerland liet echter niet lang op zich wachten want twee minuten later was het alweer 2-1. Hierna gingen de bezoekers op jacht naar de gelijkmaker maar Sliedrecht hield het goed dicht en ging vervolgens zelf over op de aanval. In de 80ste minuut bracht Verhoef de score op 3-1 waarna het verzet van de bezoekers definitief leek gebroken. In de 87ste en 88ste minuut zorgden Danny van Laarhoven en Jeroen Muilwijk voor de 4 en 5-1.

Volgende week speelt Sliedrecht uit tegen Kapelle een bekerwedstrijd.