Afbeelding
Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

Vragen over fietsroute Craijensteijn

2 maart 2018 om 19:29 lokaal

SLIEDRECHT De laatste update van het college over de vorderingen van de aanpak van de fietsroute Craijensteijn, is wat het CDA betreft wat summier. Wethouder Dijkstra vertelt dat ASVZ bereid is om mee te werken om het terrein voor de fietsroute aan te passen, maar zegt dat de wensen van ASVZ en gemeente nog verder onderzocht en uitgewerkt moeten worden.

,,Waarom kunt u na drie maanden overleggen met ASVZ niet veel meer melden dan dat ASVZ heel graag meewerkt en dat nog meer onderzoek nodig is", vraagt CDA-raadslid Vincent Prins zich verbouwereerd af. Hij pleit er ook voor om, in afwachting van de resultaten van fijnstof – en geluidsonderzoeken, alvast wat werkzaamheden uit te voeren die geen gevolgen hebben voor deze twee kwesties.

Daardoor zou het project uiteindelijk eerder klaar kunnen zijn, is de redenering van Prins die ook wil weten welke datum het college in gedachten heeft voor de oplevering van het project.

Het CDA-raadslid vraagt ook aandacht voor de communicatie naar de klankbordgroep Craijensteijn. ,,De CDA-fractie heeft vernomen dat deze al maanden niet meer bij elkaar is geweest", aldus Prins. ,,Klopt dit, wat zijn de gevolgen voor het gevoel van betrokkenheid van bewoners en wat vindt u daarvan?"

Hij vraagt wethouder Dijkstra ook om de tweemaandelijkse update eerst met de klankbordgroep te bespreken voordat de definitieve versie naar de gemeenteraad wordt gestuurd. Prins' vragen zijn nog niet beantwoord.

advertentie
advertentie