Kelly Petrie
Kelly Petrie BDU media

Zien waar het schip strand

3 januari 2020 om 13:47 Column

Niet de alleen de Sliedrechtse politieke partijen waren door dit schokkende bericht overvallen. Ook ik, deze doorgewinterde openbaar vervoer reiziger. In die eerste tijd van ongeloof, boosheid en misschien zelfs een beetje verdriet, kreeg ik het idee er een column aan te wijden.
Meestal kauw ik dan een tijdje op zo'n impulsieve inval om ook de andere kant van de medaille eens rustig te bekijken. Soms verdwijnen deze in eerste instantie zeer verontrustende nieuwsberichten dan geruisloos in het grote niets, maar deze keer, voortgedreven door een diep gevoel van frustratie spui ik dan toch mijn ongenoegen.
Ik ben een groot voorstander van duurzaamheid. Daarvoor reizen ik en duizenden met mij met het openbaar vervoer. Maar de definitie van duurzaamheid is een ontwikkeling die tegemoet komt aan de levensbehoeften van de huidige generatie, zonder die van de toekomstige generaties tekort te doen.
Dus waarom zouden we dan de waterbus schrappen? Eerst Qbuzz met zijn aanpassingen naar een rondje om de kerk en nu dit? En dat in een tijd dat er juist gekeken moet worden naar de beste alternatieven om steden bereikbaar en leefbaar te houden. Openbaar vervoer zou hier in de randstad prioriteit moeten hebben. Elke werkdag weer zie ik - met mijn luxe positie dit af te kunnen leggen met de fiets of benenwagen - de A15 volstromen.
En natuurlijk niet alleen het woon werk verkeer,de uitstapjes naar de winkels of Biesbosch. Hoe pakt dit uit voor diegenen die Sliedrecht willen bezoeken? De ondernemers uit de Kerkbuurt zijn hard aan het vechten voor een revival en de beste aansluiting daar naar toe gaan we weg bezuinigen? Hoe dit bij hen overkomt kan ik wel raden.
Bij de gemeente is het schip al binnen. De hamvraag: 'Wat te doen met die Eneco miljoen?' is hierbij dus opgelost.

Kelly Petrie

Kelly Petrie

Echt Slydregts

advertentie
advertentie