"Meetup": Is er meer?

3 januari 2020 om 13:41 Religie Deel je nieuws

“Meetup”: Is er meer?

Wanneer je jezelf als niet gelovig beschouwt, maar als seculier of atheïst, of als je niet zo goed weet wat je met het geloof aan moet, maar ondertussen wel allerlei vragen hebt over ethiek, betekenisverlening, hoop en of er meer is dan we kunnen voelen en zien, zijn deze “Meetups” echt iets voor jou!

Wanneer? We hebben eerst maar eens drie “Meetups” gepland: nl op  22 januari, 5 februari en 19 februari. We beginnen om 20.00 uur en we ronden uiterlijk om 22.00 uur af.

Waar? Middeldiepstraat 44 (in de kantine van de brandweerkazerne)

Wie zijn we? We zijn Job van Achterberg en ds. Alexander Veerman. Job is een ervaren zoeker en ICT-er, Alexander is predikant van de Gereformeerde Kerk (PKN). We hechten waarde aan een open debatruimte waar alle vragen zonder oordeel gesteld mogen worden.

Waar gaat het over? We willen tijdens de eerste “Meetup” ingaan op de volgende vragen: wat is de betekenis van je leven? Wat geeft het zin? Wat doen we hier? Op de tweede “Meetup” gaat het over de vraag of er een objectieve moraliteit is en of er een waarheid is die we kunnen kennen. Het raakt ook aan de vraag naar het kwaad. Tot slot gaan we in op de vraag wat hoop is en of er meer is tussen hemel en aarde.

Voel je je aangesproken? Van harte welkom!

Ken je mensen die hierin geïnteresseerd zouden kunnen zijn? Geef het even aan ze door.

 

advertentie
advertentie