Afbeelding
Archief BDUmedia

Informatiemarkt over begraafplaats

27 januari 2020 om 09:56 Maatschappelijk

SLIEDRECHT Het plan voor de uitbreiding van de begraafplaats is klaar. Tijdens een informatiemarkt op maandag 17 februari kan iedereen bekijken waar extra begraafplekken mogelijk zijn. De informatiemarkt vindt plaats van 19.00 tot 20.30 uur in het Raadhuis aan het Doctor Langeveldplein 30.

Na de informatiemarkt om 20.30 uur buigt de gemeenteraad zich over het plan.

De begraafplaats in Sliedrecht bestaat al sinds 1885 maar is nu bijna vol. Daarom heeft de gemeente laten onderzoeken of we het aantal begraafplekken kunnen uitbreiden. Er zijn zeven locaties gevonden waar dat mogelijk is. Onder andere langs een aantal randen van de begraafplaats. En door een paar plekken anders in te richten. De grootste uitbreidingsmogelijkheid is aan de noordkant. Ook de financiën zijn in beeld. Met de realisatie van het plan hebben we straks een toekomstbestendige begraafplaats. En blijft het de plek waar veel inwoners bijzondere herinneringen aan hebben.

De gemeenteraad neemt in drie stappen een besluit over het plan en het bijhorende investeringskrediet. De eerste stap is de informatiemarkt voor iedereen die belangstelling heeft. Aansluitend is er een beeldvormende vergadering van de gemeenteraad. De raadsleden kunnen dan vragen stellen en zaken aanscherpen. De komende maanden volgen nog twee raadsvergaderingen om uiteindelijk een besluit te nemen. Daarna werken we de plannen uit. De uitvoering vindt plaats in verschillende fasen gedurende enkele jaren. Want niet alles hoeft en kan tegelijk.

Op www.sliedrecht.nl (zoek op Begraafplaats) is ook meer informatie te vinden over het project. 

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie