DJ's Ries en Theo (tevens zanger van SteelCock).
DJ's Ries en Theo (tevens zanger van SteelCock). The Moonshine

Jubileum voor Rock met Balluh in The MoonShine

31 januari 2020 om 12:09 Activiteiten

SLIEDRECHT Zaterdag 1 februari vanaf 16.00 uur viert Rock met Ballúh een feestelijk jubileum met alweer de tiende editie van dit rockfestijn.

Vele jaren geleden begonnen in Bar de Huifkar om die ouderwets gezellige zaterdagmiddagen van weleer terug te halen met pelpinda's en gehaktballúh in combinatie met heerlijke rockplaten en livemuziek. De eerste editie sloeg in als een bom en werd daarmee een jaarlijks terugkerend item maar groeide ook uit de voegen in de kleinere Huifkar.

Inmiddels kwam met editie drie het idee voor een Rockaoke, waarbij iedereen zichzelf mocht opgeven om een nummer naar keuze te oefenen met de band Die Mannschaft, om daarna voor een groot publiek daadwerkelijk op te treden. Ook deze Rockaoke werd een enorm succes en er moesten steeds meer gehaktballúh gemaakt worden om de hongerige monden en magen te vullen.

Rock met Ballúh is inmiddels al wat jaartjes verhuisd naar het veel grotere The Moonshine, met nog steeds dezelfde ingrediënten die de basis vormen voor dit grootse rockevenement. Niet te vergeten zijn natuurlijk de overheerlijke hits die DJ's Theo en Ries tussendoor draaien.

Deze feestelijke editie gaat echter vooral veel livemuziek brengen met meer dan twintig muzikanten uit de regio die in wisselende samenstellingen gaan optreden. Zij hebben veel bekende rockcovers ingestudeerd. De openingsact zal worden verzorgd door de Sliedrechtse ouwe rockers van SteelCock die een korte set ten gehore zullen brengen. Ook The Leftovers zullen deze dag van zich laten horen.

De Rockaoke is wat ingekort, maar zeker niet minder spectaculair. Dit alles gebeurt onder leiding van de bezielende coach Gino Sittrop. Tot ver in de avond gaat Rock met Ballúh 10 door in The MoonShine, Stationsweg 3 in Sliedrecht. Toegang gratis.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie