Jeffrey van Son met de aanvalsactie
Jeffrey van Son met de aanvalsactie Bernadette Struijk

Merwede/Multiplaat ontsnapt ter nauwer nood tegen Juliana

2 februari 2020 om 14:58 Korfbal Deel je nieuws

Na drie goede wedstrijden op rij met veel doelpunten, wilde Merwede/Multiplaat hier ook een vierde wedstrijd tegen Juliana aan toevoegen. Tegen Juliana vielen de doelpunten echter uiterst moeizaam en mag de ploeg uit Sliedrecht niet klagen dat het met twee punten naar huis is gegaan. Eindstand 20-21.

Merwede/Multiplaat begon goed met lange aanvallen waarin 7 à 8 keer geschoten werd. Alleen het vizier stond niet op scherp waardoor het lang duurde voordat het eerste doelpunt viel. Uiteindelijk bracht de ploeg uit Sliedrecht wel de score op gang na 4 minuten. In diezelfde minuut wist ook Juliana zichzelf op het scorebord te zetten. De uitploeg kwam na de vakwissel wel direct weer op voorspring maar kon daarna 5 minuten de korf niet vinden. Die tijd wist Juliana te benutten door een 4-2 voorsprong te pakken. Merwede/Multiplaat wist daarna de korf wat makkelijker te vinden en kon de voorsprong ombuigen in een 5-7 en 6-8 voorsprong. Maar ondanks de goede aanvallen kon Merwede/Multiplaat niet doordrukken en schoot Juliana een zeer hoog percentage. Hierdoor kon de ploeg uit Sliedrecht niet loskomen en moest het zelfs weer een aantal keer in de achtervolging. Uiteindelijk zochten beide ploegen de kleedkamer op bij een 13-13 ruststand.

Ook in de tweede helft nam Merwede/Multiplaat het initiatief met een 13-14 en 14-15 voorsprong. Het niveau van beide ploegen in de tweede helft was niet om over naar huis te schrijven Toch was het Juliana dat in deze fase van de wedstrijd steeds aan de goede kant van het scorebord stond, tot 18-18. In de laatste 5 minuten kon Merwede/Multiplaat gelukkig wel de voorsprong pakken. Al ging dat met horten en stoten. Telkens als de voorsprong op het bord stond, kwam Juliana weer langszij. Met een minuut nog te spelen werd de 20-21 binnengeschoten. Juliana kreeg nog een vrije bal, maar door te vroeg instappen van de medespelers kreeg Merwede/Multiplaat de bal weer in bezit en kon de laatste 20 minuten uitspelen waardoor Merwede/Multiplaat aan het langste eind trok.

Geen goede pot en snel vergeten. Het belangrijkste is dat de punten mee zijn gegaan naar Sliedrecht.

Volgende week staar er weer een belangrijke, en tevens lastige, wedstrijd tegen Albatros op het programma. Wedstrijd begint om 18:55 in sporthal De Stoep.

Scores Merwede/Multiplaat: Dennis van Eijl: 5; Tessa Visser 3; Twan van de Wetering 3; Vincent Bakker 2; Mariëtte van der Sman 2; Jeffrey van Son 2; Robbert Bakker 1; Sanne de Jong 1; Quinty van Geemert 1.