Wat is het cocktaileffect dat in de lucht boven Chemours en Sliedrecht optreedt?
Wat is het cocktaileffect dat in de lucht boven Chemours en Sliedrecht optreedt? Het Kompas

Burenraad DuPont en Chemours te gast bij DCMR

6 februari 2020 om 21:53 Natuur en milieu Dossier Chemours

REGIO De Burenraad van DuPont en Chemours vergadert op dinsdagavond 11 februari bij DCMR Milieudienst Rijnmond (DCMR) in Schiedam. Tijdens eerdere vergaderingen en bijeenkomsten, ook met de directies van de bedrijven, was het voor de leden van de Burenraad niet altijd duidelijk hoe de controles verlopen en wat de relatie is met andere organisaties als RIVM en de Veiligheidsregio. De Burenraad is daarom blij met deze uitnodiging van DCMR waarbij ook een bezoek aan de meldkamer op het programma staat.

Andere vragen gaan over de bevoegdheden van DCMR en de consequenties voor de bedrijven als er iets niet blijkt te kloppen bij een controle. En wat houdt verscherpt toezicht in? Uiteraard is de Burenraad ook benieuwd naar de stand van zaken rondom de aanvraag van de nieuwe afzonderlijke vergunningen van beide bedrijven.


De vergadering bij DCMR start om 20.00 uur en is voor publiek toegankelijk. Echter er is een beperkt aantal plaatsen. Aanmelding vooraf is daarom noodzakelijk en kan tot 9 februari via het contactformulier op www.burenraad.nl. Er geldt: vol = vol. Er wordt een ontvangstbevestiging en de agenda gestuurd.


De Burenraad is inmiddels bijna drie jaar actief. De gedachte bij de oprichting ervan is dat we allemaal een gezonde en veilige leefomgeving willen waar het prettig leven, wonen en werken is. Om dit te bereiken is het belangrijk om goed contact te hebben. De Burenraad van DuPont en Chemours helpt daarbij als onafhankelijk platform voor een dialoog en als luisterend oor. De raadsleden zijn betrokken omwonenden uit Sliedrecht, Papendrecht en Dordrecht.


Kijk voor meer informatie over de Burenraad op www.burenraad.nl. Hier zijn ook de verslagen van de voorgaande vergaderingen op terug te vinden.

Meer weten? Lees dan ons complete Chemours-dossier met al het nieuws en de achtergronden.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie