Afbeelding
Vv Sliedrecht

Ploeterend Sliedrecht opnieuw kopje onder

16 februari 2020 om 11:26 Voetbal

SLIEDRECHT Zaterdag 15 februari moest Sliedrecht weer een nederlaag incasseren. Ditmaal werd tegen SVL (6e plaats) in Langbroek een pijnlijk verlies van 4-1 opgelopen. Sliedrecht kon geen moment imponeren en verloor in de laatste vier competitiewedstrijden inmiddels 11 punten, precies de achterstand op de ranglijst op koploper Kloetinge.

Met een behoorlijk aantal aanpassingen in de opstelling vanwege zieke, geschorste en niet-fitte spelers, startte Sliedrecht toch aardig, maar dat duurde niet lang. Binnen 11 minuten stond de teller op 2-0 door Selcuk Albayrak, die de rebound van een terugspringende bal afrondde (1-0) en kort daarna verdediger Van der Bult die ogenschijnlijk gemakkelijk 0-2 binnenschoof. ,,Die eerste twee goals die nekten ons al snel en de verdediging, die de laatste weken toch niet veel goals weggegeven heeft, stond niet erg lekker", blikte trainer Dennis van der Steen terug.

BUITENSPELVAL Sliedrecht pikte de wedstrijd daarna wel op, maar kon die niet naar de hand zetten, daarvoor werden te veel duels verloren, was de passing te onzuiver en ontbrak het aan de juiste eindpass. ,,We kregen de ene corner na de andere en we doen daar veel te weinig mee", vond Van der Steen. In aanvallend opzicht wilde Sliedrecht vaak te graag en liep steeds in de buitenspelval die de verdediging van SVL graag en veelvuldig hanteerde.

MENTALE TIK De tweede helft startte voorspoedig voor Sliedrecht toen Dennis Verhoef een prima voorzet van Danny van Laarhoven keurig afrondde (2-1). Het gejuich was nog niet verstomd toen direct na de aftrap SVL opnieuw scoorde en Alex van Eem de marge weer op twee goals bracht (3-1). Deze mentale tik kwam Sliedrecht niet meer te boven.

Krampachtig en met veel risico vanwege sterk aanvallende wissels probeerde Sliedrecht het fel van zich afbijtende SVL te overlopen. Hierdoor kreeg Sliedrecht in blessuretijd het deksel nog harder op de neus, toen invaller Jens van Doorn 4-1 binnenschoot. ,,Dit is wel een klap, dat heb ik als trainer nog niet vaak meegemaakt", vond Dennis v.d. Steen na afloop.

Donderdag 20 februari oefent Sliedrecht in Gorinchem tegen GJS, aanvang 20.00 uur