'Toen ik in de auto richting fractiekamer stapte wist ik: ik zit straks zonder baan.'
'Toen ik in de auto richting fractiekamer stapte wist ik: ik zit straks zonder baan.' Richard van Hoek

Visser: 'Ik was hier nog lang niet klaar mee'

19 februari 2020 om 12:15 Mensen

SLIEDRECHT ,,Het is een rollercoaster van gevoelens", zo vertelt wethouder Hanny Visser-Schlieker van PRO Sliedrecht, daags na de breuk in de coalitie. Zaterdagochtend was ze aan het flyeren toen ze bij de Dirk van den Broek door Timo Pauw werd ingehaald. ,,Ik zie zijn witte gezicht nog zo voor me. 'Je moet meekomen, het vertrouwen is opgezegd.' Toen ik in de auto richting fractiekamer stapte, wist ik: ik zit straks zonder baan."

door Marjanne Dijkstra
Dat ze geliefd is in het dorp bleek de afgelopen dagen wel. Ze kreeg veel steunbetuigingen, haar woonkamer staat vol kaartjes en bloemen. ,,Het wethouderschap was voor mij zoveel meer dan werk. Het was hard werken, maar ik heb het al die jaren met mijn hart gedaan. Dat ik dan in de fractiekamer al die jonge mensen zie die ook worden bezoedeld door het predicaat 'onbetrouwbaar', dat PRO Sliedrecht kreeg, raakt me diep. Dat ik van burgemeester Bram van Hemmen weinig hoor na één telefoontje, vind ik jammer. We waren toch zes jaar zeer directe collega's, maar het blijft politiek."

Ze vervolgt: ,,Mijn mensbeeld ligt in puin, ik zit hier al drie dagen thuis aan de tafel. Ik snap werkelijk niet hoe dit tot stand is gekomen. Kijk, waar uitersten besturen, zijn altijd verschillen, anders zat je wel samen in dezelfde partij. Maar je maakt een coalitie en dan nóg moet je wel eens overleggen. Bij de andere partijen is dat - naar mijn idee - gaan stapelen en in hun beleving was het of PRO Sliedrecht alles ter discussie stelde. Tegen beleving valt niet te knokken, maar had mij gebeld, had me gewaarschuwd."

Hoewel Visser-Schlieker officieel nog steeds wethouder is, is de vraag nog voor hoe lang. Haar baan kan ze zelf beëindigen of hij zal door de overige leden van de coalitie worden beëindigd met een motie van wantrouwen. De getroffen wethouder is er letterlijk ziek van: ,,Maar als ik door Sliedrecht loop, doe ik dat met opgeheven hoofd. Ik kijk dan naar alles wat we de afgelopen jaren hebben gerealiseerd en daar ben ik zo blij mee. Wel zal ik met argusogen naar allerhande zaken blijven kijken. Ik was nog niet klaar met het wethouderschap, ik heb nog lijstjes met zaken die ik wilde doen. Dat zal ik moeten loslaten en dat wordt nog het meest ingewikkeld. Mensen loslaten vind ik minder ingewikkeld: ze hebben mij tenslotte ook losgelaten."

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie