Afbeelding
Hans van Wijngaarden

Verlies voor mannen én vrouwen Sliedrecht Sport

1 maart 2020 om 22:06 Volleybal

SLIEDRECHT Zowel Dames 1 als Heren 1 van Sliedrecht Sport is tegen de eerste verliespartij in de Kampioenspoule opgelopen. Beide teams gingen met 3-1 het schip in. Bij de mannen was dat niet geheel onverwacht. Bij de vrouwen kwam de klap harder aan.

Heren 1 heeft in de competitie nog nooit gewonnen van Dynamo, maar eens moet de eerste keer zijn. Waarom niet vanavond? Helaas dachten de Apeldoorners daar anders over. Met 18-25 trokken ze de eerste set naar zich toe, maar in set 2 was Sliedrecht de hele doorgang duidelijk de bovenliggende partij: 25-22. Dat smaakte naar meer. Toch was het de kersverse Bekerverliezer die met 19-25 de derde in de tas stopte. Ook in set 4 zag het er lang naar uit dat het een cleane overwinning voor Dynamo zou worden, totdat landskampioen Wessel Anker aan service kwam en vijf punten op rij scoorde en daarmee de spanning in de set volledig terugbracht. Sliedrecht kreeg zelfs nog setpoints, maar het mocht niet baten in De Basis: 28-30 en 1-3. 

DAMES 1 VERLIEST VAN APOLLO 8 Dames 1 mocht op bezoek in Borne bij Apollo 8. Daar won de ploeg al van in de Supercup, in de reguliere competitie en de halve finale van de Beker, maar een uitoverwinning in de Kampioenspoule was blijkbaar iets te veel van het goede. Spijtig, want na de opleving in de derde set, leek een vijfsetter er wel in te zitten. Maar helaas: 25-20, 25-23, 16-25 en 25-22. Daarmee is de ploeg ook meteen het koploperschap kwijt aan Eurosped, dat van Zwolle wist te winnen, en moet de ploeg we ook Apollo op de ranglijst voor laten gaan.

Profielfoto Louis van Oort

Louis van Oort

advertentie
advertentie