Sliedrecht-Moerse Boys
Sliedrecht-Moerse Boys Richard van Hoek Fotografie

Sliedrecht verder in bekertoernooi na dik verdiende overwinning

4 maart 2020 om 08:56 Voetbal

SLIEDRECHT Sliedrecht heeft dinsdagavond 3 maart tegen hoofdklasser Moerse Boys in het KNVB Districtsbekertoernooi op de eigen Lockhorst met 2-1 gewonnen en is hiermee doorgedrongen tot de kwartfinale. Vorig seizoen werd Sliedrecht winnaar van dit toernooi en lijkt nu weer op de goede weg voor deze prestigieuze prijs.

Praktisch de gehele wedstrijd was Sliedrecht de bovenliggende partij. Met veel balbezit werd geprobeerd de sterk defensieve speelwijze van Moerse Boys te ontrafelen, maar veel uitgespeelde kansen deden zich niet voor. In de beginfase had een kopbal van Luciano van Harlingen beter verdiend en wist de Brabantse keeper met enige spectaculaire reddingen zijn doel schoon te houden. Als antwoord op de druk die Sliedrecht uitoefende, hanteerde de gasten vaak de lange bal om via snelle uitbraken en tegenstoot te plaatsen. Hierbij moest keeper Donatz halverwege de eerste helft nog met een mooie redding Sliedrecht voor een tegengoal behoeden.

Na de kantwissel eigenlijk hetzelfde spelbeeld, waarbij Sliedrecht de druk nog meer opvoerde door een ware belegering van het Brabantse doel. Aanvankelijk leverde dit veel corners op, maar in die fase was elke inzet op het vijandelijk doel een prooi voor keeper Tom Magielse, die bijna alles pakte. Behalve in de 73 minuut, toen hij een inzet had afgeslagen en op de rebound van Akram Chentouf het antwoord schuldig moest blijven (1-0). Moerse Boys veranderde direct van tactiek en trok met veel mensen in de aanval en al snel uit een corner de gelijkmaker (1-1) scoorde. Sliedrecht bleef rustig en zette de tegenstander opnieuw vast. Uiteindelijk kwam de beloning, toen in de allerlaatste speelminuut invaller Niels Nieuwesteeg 2-1 binnenschoot.

Een overwinning die Sliedrecht hard nodig had en met veel teamspirit en hard werken tot stand kwam. Zaterdag 7 maart speelt Sliedrecht thuis tegen Nivo Sparta, aanvang 14.30 uur.

Bron: v.v. Sliedrecht – Joop Hartog