Afbeelding
Joop Hartog

Hardwerkend Sliedrecht naar verdiende winst

7 maart 2020 om 20:42 Voetbal

SLIEDRECHT Dinsdag in de bekerwedstrijd tegen Moerse Boys was al zichtbaar dat het elan weer terug was in het elftal en zaterdag 7 maart werd dit ook bevestigd in de competitiewedstrijd tegen Nivo Sparta door een verdiende 3-1 overwinning.

Alhoewel Nivo Sparta bij winst de tweede periodetitel zou winnen, was dit op het veld nauwelijks terug te zien. Met een defensieve speelstijl van de gasten werd Sliedrecht verleid tot initiatief en dat nam het ook. Na drie minuten trof Bas van Stokkom al doel door een hoge bal simpel te verzilveren (1-0). Sliedrecht bleef de wedstrijd controleren en tien minuten voor de pauze verdubbelde Dennis Verhoef de score door bliksemsnel te reageren en keeper Rob Goesten te snel af te zijn bij een voorzet van Van Harlingen (2-0).

Direct aan het begin van de tweede helft ontstond het enige echt gevaarlijke moment voor het doel van Sliedrecht. Bij een hoge bal leverde aanvaller Frenkie Schaap van dichtbij een gevaarlijke kopbal af, die door Mathijs Donatz op schitterende wijze onschadelijk werd gemaakt. Maar ook de rest van de wedstrijd was Sliedrecht de betere ploeg en probeerde, naast hard werken, ook bij vlagen goed positiespel te laten zien.

Vlak voor tijd nog enige opwindende minuten, toen eerst een snelle aanval via Dennis Verhoef bij Luciano van Harlingen kwam, die op zijn beurt fraai afrondde (3-0). De feestvreugde duurde maar kort want in diezelfde minuut was een slippertje in de Sliedrecht verdediging de oorzaak dat Nikbakht 3-1 kon scoren.

Trainer Dennis van der Steen was tevreden na afloop: ,,We hebben hard gewerkt en solide gespeeld en op dat ene slippertje na achterin niks weggegeven. De overwinning in de bekerwedstrijd heeft stimulerend gewerkt en hopelijk kunnen we ons herpakken en mee gaan doen om de derde periodetitel."

Zaterdag 14 maart speelt Sliedrecht in en tegen Almkerk om 14.30 uur.

Bron: v.v. Sliedrecht – Joop Hartog