Ingang Bonkelaarhuis
Ingang Bonkelaarhuis SWS

Extra maatregelen in Bonkelaarhuis door coronavirus

14 maart 2020 om 18:22 Maatschappelijk Corona Sliedrecht

SLIEDRECHT In het Bonkelaarhuis worden de de ontwikkelingen rondom de verspreiding van het Coronavirus op de voet gevolgd. Ook zij nemen we extra maatregelen uit zorg voor de gezondheid van hun medewerkers, bezoekers, klanten en vrijwilligers. In overleg met de gemeente Sliedrecht is besloten dat het Bonkelaarhuis voorlopig voor publiek beperkt geopend is en de dienstverlening aangepast. Deze maatregel gaat in op 16 maart en is in ieder geval tot en met 31 maart van kracht.

Op werkdagen van 8.30-17.00 uur zijn er altijd een aantal Bonkelaarhuismedewerkers aanwezig; ook is het Bonkelaarshuis steeds telefonisch bereikbaar 0184-420539.

Voor de activiteiten en diensten van Welzijnswerk betekent dit het volgende:De maaltijden- en boodschappendienst gaan vooralsnog gewoon door. De bezorgers leveren de maaltijden en/of boodschappen contactloos af bij de voordeur en dus niet meer tot in de huizen.

De spreekuren van Bureau Sociaal Raadslieden op de dinsdagmorgen en donderdagmorgen gaan niet door. Ingeplande cliënten worden zoveel mogelijk persoonlijk benaderd en telefonisch of digitaal geholpen.

Het Financieel Café in de Bibliotheek op de donderdagavond komt te vervallen.

De hulp bij Belastingaangiften wordt voorlopig opgeschort en er kunnen geen (nieuwe) afspraken worden ingepland.

Het inloopspreekuur van het Vrijwilligerspunt op de maandagmorgen in de Bibliotheek komt te vervallen. We houden uiteraard (telefonisch) contact met alle vrijwilligers.

Alle sociale activiteiten - visitekringen, folkloristisch dansen, beweeg je fit, biljartclub, zwemclub, knutselclub, tekenen en schilderen - komen voorlopig te vervallen.

De Buurthuiskamer Havikstraat 5 is de komende weken gesloten.

Het Alzheimercafé van 6 april zal niet doorgaan.

Stichting Welzijnswerk hoopt op begrip voor de maatregelen en op solidariteit van inwoners van Sliedrecht met elkaar. Zodra er een verandering plaatsvindt in de situatie zal dit door middel van een nieuw bericht naar buiten worden gebracht.

advertentie
advertentie