Het Griendencollege
Het Griendencollege Privé

'Sluiting is zonder meer begrijpelijk'

16 maart 2020 om 13:16 Onderwijs Corona Sliedrecht

SLIEDRECHT Het onderwijs in Sliedrecht is momenteel druk bezig met zaken regelen rondom de sluiting van de scholen vanwege het coronavirus. De grote klus begint voor sommige locaties nu echt.

door Eline Lohman

Op zondagmiddag werd besloten alle scholen en kinderopvang te sluiten. Hoe is dat maandagochtend voor de scholen? ,,Vandaag is er helemaal niemand", zegt Jan Willem van Andel van de Anne de Vriesschool op maandagochtend. ,,In de middag gaan we ouders vragen wie er gebruik wil maken van opvang. Wat ik vind van de sluiting? Het is een beetje dubbel. Het wordt een uitdaging hoe we kinderen aan het leren gaan houden de komende tijd. Dat kan digitaal. Maar daar moeten we de juiste vorm in vinden. We zijn met elkaar druk bezig om creatieve oplossingen te vinden. In ieder geval kunnen collega's met keelpijn en die snotteren, nu gewoon thuisblijven. Die druk werd steeds hoger."

Bij het Griendencollege zijn ook geen leerlingen op komen dagen. Nick van Bennekom: ,,We zijn aan het inventariseren wat nodig is om digitaal onderwijs op afstand te kunnen geven. Dinsdag gaan we kijken welke leerlingen mogelijk opgevangen worden binnen de school. Dat zal zeer beperkt zijn, want vandaag is er ook niemand. Maar we willen die mogelijkheid wel bieden. Gelukkig zijn ouders zich er van bewust wat er te doen staat. De sluiting is zonder meer begrijpelijk, vind ik. De maatschappelijke onrust die er was, zorgde voor nog meer ruis bij ouders. Nu er duidelijkheid is, kunnen we weer verder handelen. Het Griendencollege is er erg voor om schooloverstijgend samen te werken met collega's in de regio. We hebben allemaal met hetzelfde te maken en wellicht kunnen we gebruikmaken van elkaars lesmaterialen als het gaat om digitale content. Bovenschoolse samenwerking vinden we heel belangrijk."

Bij de Prins Willem-Alexander waren er wel een paar kinderen aanwezig op de basisschool op maandagochtend, zegt Jolanda Maaskant. ,,Van ouders in onmisbare beroepen. We zijn aan het inventariseren wie van deze ouders opvang nodig heeft. We zijn heel erg druk en alle leerkrachten zijn dan ook gewoon op school. We willen werk organiseren dat kinderen thuis en digitaal kunnen doen. De sluiting vinden we verstandig."
 

Eline Lohman

advertentie
advertentie