Mondhygiëniste Merel staat samen met haar team klaar.
Mondhygiëniste Merel staat samen met haar team klaar. Mondzorg Sliedrecht

Bij een mooi gebit hoort gezond tandvlees

18 maart 2020 om 10:26 Etalage

SLIEDRECHT Met een goede mondhygiëne blijven tanden, kiezen en tandvlees gezond en worden ontstoken tandvlees en gaatjes voorkomen. Het gaat mis als de slechte bacteriën de overhand nemen. Bloedend, rood of gezwollen tandvlees duidt meestal op ontstoken tandvlees. Het doet zelden pijn, maar het tandvlees kan bij aanraking gevoelig zijn.

Het eerste stadium van tandvleesontsteking heet gingivitis. Als dit niet op tijd wordt behandeld zal dit, bij een beperkte groep mensen, overgaan in het tweede stadium van tandvleesontsteking, parodontitis. Hierbij worden de vezels en het kaakbot betrokken bij de ontsteking.

De samenstelling van de bacteriën in de mond, roken, diabetes, stress, systemische ziekten, genetische aanleg en niet te vergeten de mondhygiëne maken tandvleesontsteking tot een complexe ziekte. Als gingivitis op tijd behandeld wordt, herstelt het tandvlees volledig. Behandeling van parodontitis kan verdere aantasting van het tandvlees en kaakbot stoppen.

Mondzorg Sliedrecht biedt goede mondzorg. Tijdens het eerste consult kijkt de mondhygiënist, inventariseert zij de problemen en beoordeelt ze welke behandeling noodzakelijk is. De Guided Biofilm Therapy is bijvoorbeeld een efficiënte en veelal pijnloze manier van gebitsreiniging. Iedere tandarts kan doorverwijzen naar een mondhygiëniste, maar de mondhygiëniste is ook vrij toegankelijk zonder verwijzing.

Mondzorg Sliedrecht, Thorbeckelaan 116, 3362 BV Sliedrecht, telefoon: 0184-480102.

Neeltje van Triest

advertentie
advertentie