Afbeelding
..

Eerste Sliedrechter met corona besmet en hersteld

21 maart 2020 om 18:35 Zorg Corona Sliedrecht

SLIEDRECHT Zaterdag 21 maart werd bekend dat in Sliedrecht een eerste inwoner positief is getest op het coronavirus. De patiënt is inmiddels weer hersteld. De besmetting kwam na afloop daarvan aan het licht. De GGD Zuid-Holland zuid doet contactonderzoek en onderzoekt hoe het virus is opgelopen.

Burgemeester Bram van Hemmen vertelt: ,,Ik ben vandaag geïnformeerd over de eerste coronabesmetting in Sliedrecht. De betrokken inwoner had milde klachten en is inmiddels weer hersteld. Na herstel werd duidelijk dat deze inwoner een coronabesmetting heeft gehad. Uiteraard ben ik heel blij dat deze inwoner inmiddels weer hersteld is."

Van Hemmen vervolgt: ,,Nogmaals wil ik benadrukken hoe belangrijk het is dat we samen alle de maatregelen in acht nemen. Alleen samen kunnen we het virus terugdringen. Houd afstand van elkaar, schud geen handen, was je handen vaker dan normaal en minimaal 20 seconden, nies en hoest in de binnenkant van je elleboog en zoek geen groepen of sociale contacten op die niet noodzakelijk zijn. Vanuit onze gemeente sta ik samen met mijn ambtenaren in nauw contact met de GGD en de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. Elk moment van de dag blijven we kijken we wat er nodig is om verdere verspreiding van het virus te voorkomen en onze inwoners te informeren."

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie