Gemeenteraadslid, Gemeente Sliedrecht
Gemeenteraadslid, Gemeente Sliedrecht Richard van Hoek

Het leed verzachten

23 april 2020 om 15:50 Column

In deze bizarre tijden, waarbij van het ene op het andere moment een intelligente lockdown is ingesteld, kunnen we blij zijn dat we bewegingsvrijheid hebben. Het is geweldig om te zien dat Jan pakt de Leuning i.s.m. Samen voor Sliedrecht optredens heeft gegeven voor ouderen en mensen die geen bezoek meer mogen ontvangen. Het is bijna niet meer voor te stellen hoe de kroeg er van binnen uitziet en dat de laatste ronde wel heel lang geleden heeft geklonken. We hopen liever vandaag dan morgen het normale leven weer op te kunnen pakken. De realiteit is anders.

In Sliedrecht staan de ondernemers niet stil. Gelukkig is bij veel bedrijven met aangepaste vorm het werk gewoon doorgegaan. Bij de een aan het thuiswerken met kinderen, bij de ander op locatie. De economie krijgt een enorme dreun en de onzekerheid speelt een grote rol. De horeca heeft het extreem zwaar. Het is te hopen dat we weer snel aan de toog kunnen bestellen. Je kunt bij een aantal restaurants zoals Spek&Bonen en Kom aan Tafel maaltijden bestellen en ze smaken heerlijk.

Voor de winkeliers zou het goed zijn als we met z'n allen lokaal kopen. Dan houden de ondernemers in het dorp het hoofd boven water. Het klinkt eenvoudig en dat is het ook. Als een ondernemer inkomsten heeft, kunnen personeel en kosten betaald worden. Dus dat we naast de zorg ook zorgzaam zijn voor elkaar door te blijven kopen.

Ondernemers zijn creatief en komen met aanpassingen, zo kun je bij Van Mourik veilig schoenen passen. Laten wij daarom op de Kerkbuurt, het Winklerplein en op het industrieterrein boven de A15 inkopen doen. Zeker dat deel van de inkopen die doorgaans op internet worden gedaan. Niemand zit te wachten op een kaalslag in Sliedrecht door corona. Het leed is al groot genoeg met de gezondheid en in de zorg.

[Roeland Bijderwieden
VVD Sliedrecht

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie