Afbeelding
Tuindeur

Welke tuindeur past bij u?

24 april 2020 om 09:51 Partnercontent

Bij het inrichten van een tuin is de tuinafscheiding heel belangrijk. Een schutting is mooi en geeft bovendien privacy. Maar heeft u ook al nagedacht over het afsluiten van de tuin? Met een tuindeur zorgt u ervoor dat er geen ongenode gasten uw tuin binnenkomen. Er is veel keuze in tuindeuren, lees hier hoe u de tuindeur vindt die bij u past.

Deurbreedte
Een standaard tuindeur of tuinpoort is meestal 90 cm breed, maar maatwerk is ook vaak mogelijk. Bij het bepalen van de juiste breedte is het handig om na te denken over wat er allemaal door de deuropening moet kunnen. Gaat u bijvoorbeeld altijd lopend door de deur of eventueel met een fiets, dan is een standaard breedte waarschijnlijk voldoende. Maar misschien wilt u wel uw caravan of camper in de tuin kunnen zetten. Dan is het handig om een bredere tuindeur te plaatsen en misschien wel dubbele tuindeuren. Het voordeel daarvan is dat u ook kunt kiezen voor een brede en een wat smallere deur. De smalle tuindeur gebruikt u dan als 'loopdeur' en als u de volledige breedte nodig heeft, kan ook de brede tuindeur open.

Zichtdicht
Wilt u graag volledige privacy in de tuin of mag er nog wel wat doorkijk zijn? Bij het kiezen van een schutting heeft u hier waarschijnlijk al over nagedacht. De tuindeur kan daar dan bij aansluiten. Er zijn tuindeuren die volledig zichtdicht zijn en er dus voor zorgen dan er geen inkijk is in de tuin. Maar er zijn ook tuindeuren waar wat meer ruimte tussen de planken zit. Hierdoor kan er nog wel schuin tussen de planken door gekeken worden. Handig als u wel privacy wilt, maar geen potdichte deur.

Materiaalkeuze
Meestal wordt een tuindeur gekozen bij een schutting. Dan kan het mooi zijn om voor dezelfde materiaalsoort te kiezen. Bijvoorbeeld een hardhouten tuindeur bij een hardhouten schutting of een composiet tuindeur bij een composiet schutting. Maar het kan natuurlijk zijn dat u bijvoorbeeld een groene haag als tuinafscheiding heeft. Dan kan een hardhouten tuindeur of composiet tuindeur ook prima. Met een goede constructie van stevige schuttingpalen kan bij elke tuinafscheiding een tuindeur geplaatst worden.

Met of zonder slot
Dan nog een goed punt om over na te denken: is het belangrijk om de deur op slot te kunnen doen? Vaak kunnen tuindeuren ook met ingebouwd slot geleverd worden. Handig, want u hoeft deze dan zelf niet te monteren en uw bezittingen zijn veilig.

Wilt u meer weten over tuinafscheidingen en tuindeuren? Bekijk dan ook eens de site www.tuinafscheiding.nl voor een uitgebreid assortiment.

Anne van den Houten

advertentie
advertentie