Afbeelding
Home-Start

Ondersteun een gezin van Home-Start

18 mei 2020 om 08:21 Overig

SLIEDRECHT De laatste weken heeft iedereen kunnen ervaren hoe belangrijk het is om er voor elkaar te zijn en hoe fijn het kan zijn om een steuntje van je omgeving te krijgen. Juist in deze tijd zijn gezinsmaatjes hard nodig. Bij Home-Start kunnen vrijwilligers een belangrijk verschil maken voor ouders. Gewoon door er te zijn, te luisteren en een steuntje in de rug te geven bij de opvoeding. Ouders hebben behoefte aan vriendschappelijk contact, iemand die met hen meedenkt en hen bijvoorbeeld wegwijs maakt in een nieuwe gemeente of helpt om hun netwerk te vergroten.

Door Home-Start worden de vrijwilligers in hun werk goed begeleid. De coördinator ondersteunt daar waar dat nodig is. Als voorbereiding als gezinsmaatje wordt er gestart een training. Binnenkort start er een Home-Start training voor nieuwe vrijwilligers.

Wie 2 of 3 uurtjes per week beschikbaar (mag ook in de avonduren of het weekend) is en graag iets voor een ander wil betekenen, kan voor meer info bellen naar de coördinator van Home-Start Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam, Sascha Zonneveld: 06-20249328 of mailen: s.zonneveld@humanitas.nl.

Info: www.home-start.nl of www.humanitas.nl

Esther Coumans

advertentie
advertentie