Gerrit Venis
Gerrit Venis

Kwestie van geduld-2.0 – deel 2

28 mei 2020 om 10:56 Column

In het 'spook'nummer van Het Kompas van 2 januari 2020 ('spook', namelijk niet terug te vinden op de site van het weekblad en het brengt dus later veel geld op, weet ik als stripverzamelaar), schreef ik deel 1.

Me op dat moment nog totaal onbewust van het plan PRO Sliedrecht uit de coalitie te zetten. En dat daarna aan mij zou worden gezegd als fractielid van de 'gelen'op te stappen en de fractie te verlaten. “’t Kan verkeren”, vond Bredero al. Me houdend aan de afspraken met PRO Sliedrecht, besloot ik alleen door te gaan.

Maar een-helemaal-alleen-fractie is moeilijk. Dus bedacht ik – gelijk Tom Poes – een list. Helaas werd dat idee een beetje ingekort – zie Het Kompas van 7 mei voorpagina rechtsonder - gepubliceerd. Voor mijn ChristenUnie-vriendin Ria de Mul aanleiding te vragen welk verkiezingsprogramma ik bedoel.

Reden genoeg het hele persbericht nog eens te publiceren, maar dan in deze column:

Na de zomervakantie start de griffie van gemeenteraad van Sliedrecht een serie bijeenkomsten (cursus Politiek Actief) Sliedrechters te interesseren voor het werk als raadslid. Voor de zomervakantie zult u zich daarvoor kunnen aanmelden.

Geduld 2.0 biedt nu al de kans een beetje kennis te maken met hoe er het in de gemeenteraad toegaat en wat er van je als raadslid wordt verwacht. En dan van heel dichtbij.

Elke raadsfractie (ook Geduld 2.0) mag 2 burgerraadsleden laten benoemen. Burgerraadsleden mogen in de raadsvergaderingen, waarin fracties hun ideeën en opvattingen uitwisselen volop meedoen aan het debat.

En wat het misschien aantrekkelijk maakt; deze 'stage' wordt vergoed met een bedrag van € 254,30 (bruto) per maand. Netto wordt dat met Loonheffingskorting € 240,-- per maand; zonder loonheffingskorting blijft er € 146,-- per maand over.

Interesse? Stuur een 'sollicitatie', waarin u vertelt waarom u eventueel gemeenteraadslid zou willen worden en welk punt uit het verkiezingsprogramma 'Gewoon Sliedrecht' https://www.prosliedrecht.nl/site/assets/files/1050/verkiezingsprogramma-pro-sliedrecht-2018-definitief.pdf u top vindt en een waarvan u denkt “zijn ze nou mesjokke”?

Ja, je moet er wel wat voor doen.

[Gerrit Venis

[Gemeenteraadslid Fractie Geduld-2.0

Afbeelding

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie