Afbeelding
Google maps

Kinderboerderij en natuurspeeltuin weer open

7 juni 2020 om 11:35 Natuur en milieu

SLIEDRECHT De kinderboerderij en natuurspeeltuin Woeste Weide in het Burgemeester Feitsmapark gaan maandag 8 juni weer beperkt open. Een eerste stap na enkele lastige coronamaanden.

De kinderboerderij en natuurspeeltuin openen de poorten volgens het protocol van de overkoepelende vereniging van Stads- en Kinderboerderijen en in overleg met de gemeente Sliedrecht. De mogelijkheden zijn nog beperkt omdat aan strenge eisen moet worden voldaan.

VOORZORGSMAATREGELEN Het park is voorlopig alleen open op maandag tot en met vrijdag, van 10.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.00 uur. Om 1,5 meter afstand te kunnen houden, mogen er per bloktijd van twee uur maximaal 45 volwassenen tegelijk binnen. Kinderen tot en met 12 jaar zijn alleen onder begeleiding van een volwassene van harte welkom. De stallen en het geitenplein zijn tot nader order gesloten voor het publiek. De kabelbaan en de gouddelverij zijn om hygiënische redenen nog afgesloten. Losse spelmaterialen zijn niet beschikbaar. Pijlen op de grond en gekleurd lint geven de looprichtingen aan. Daarnaast hangen er posters met aanwijzingen. Natuurlijk is het mogelijk om handen te wassen op het terrein.

VEILIGHEID Met de corona-maatregelen wil de kinderboerderij een veilige plek creëren voor bezoekers, medewerkers en vrijwilligers. In de hoop dat er steeds meer stappen mogelijk zijn naar een volledige opening in de toekomst. Zodat iedereen weer een bezoekje kan brengen aan de dieren en kan komen spelen. Ze vertrouwen erop dat bezoekers begrip hebben voor de situatie en de aanwijzingen van beheerder en medewerkers opvolgen.

Voor de natuurspeeltuin geldt dat deze voorlopig alleen op woensdagmiddag en vrijdagmiddag geopend is, van 13.30 tot 16.00 uur.

Kijk voor meer informatie over de voorzorgsmaatregelen op www.feitsmapark.nl of de Facebookpagina.

Esther Coumans

advertentie
advertentie