Afbeelding
Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

Gemeente biedt mogelijkheid tot mbo-diploma

10 juni 2020 om 12:17 Onderwijs

SLIEDRECHT Met Kansrijk Sliedrecht kunnen inwoners van Sliedrecht een mbo niveau 1-opleiding volgen. Hiermee vergroot je je kans op de arbeidsmarkt. Het derde schooljaar van Kansrijk Sliedrecht start in september 2020. Aanmelden kan tot 31 augustus 2020.

Zonder diploma is het lastig om een baan te vinden. Bij een mbo-opleiding op niveau 1 leer je basisvaardigheden voor de arbeidsmarkt. Je gaat 1 dag per week naar school. Daarnaast loop je minimaal 16 uur per week stage. Het Da Vinci College verzorgt het onderwijs voor Kansrijk Sliedrecht op het Griendencollege. De gemeente Sliedrecht betaalt het collegegeld en lesmateriaal.

Kansrijk Sliedrecht is gestart in leerjaar 2018–2019 met 3 Sliedrechters. In 2019- 2020 kreeg het initiatief een vervolg en deden maar liefst 15 Sliedrechters mee. Naar verwachting halen zij bijna allemaal hun diploma. Een groot deel van de deelnemers wil daarna doorstromen naar een beroepsopleiding. Genoeg reden dus voor weer een nieuwe editie. Om Kansrijk Sliedrecht aan te kunnen bieden, moeten er voldoende deelnemers zijn. De maximale groepsgrote bedraagt 15 leerlingen.

Alle Sliedrechters van 18 jaar of ouder zonder diploma kunnen zich aanmelden voor Kansrijk Sliedrecht. Je moet zelf een stageplaats of werkplek regelen voor minimaal 16 uur per week. Je krijgt tijdens je stage begeleiding van een praktijkopleider van het Da Vinci College.

Interesse in Kansrijk Sliedrecht? Kijk op www.sliedrecht.nl/kansrijk of neem contact op met Jeroen Loeve van de gemeente Sliedrecht: j.loeve@sliedrecht.nl of 0184- 495913.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie