René laat zien wat een junior living statue zou kunnen zijn.
René laat zien wat een junior living statue zou kunnen zijn. Jan Wieman

Jeugd kan weer living statue zijn op Kerkbuurt

9 augustus 2020 om 11:47 Podiumkunsten

SLIEDRECHT Zaterdag 12 september kunnen kinderen tot en met 14 jaar weer deelnemen aan het Junior Living Statues Event. Het wordt die dag van 12.00 tot 16.00 uur op de Kerkbuurt door Samen voor Sliedrecht georganiseerd.

door Jan Wieman

René Serno van Samen voor Sliedrecht vertelt dat het evenement dit jaar voor de derde keer wordt georganiseerd. ,,Het is voor de jeugd een erg aantrekkelijk gebeuren, ze moeten zich natuurlijk op een zo leuke en origineel mogelijke manier beschilderen en verkleden dat is wel belangrijk. Dat ziet het publiek graag. En dat stil zitten of staan is ook wel een ding, ze kunnen ook best wel eens even pauze nemen als ze dat willen. Maar de mensen vinden het dikwijls al een hele prestatie dat de kinderen het proberen en hun best doen en hebben dan ook nog bewondering voor hoe de levende standbeelden eruit zien. Dan worden bakjes van de kinderen goed gevuld en wordt het zakgeld op een hele leuke manier aangevuld. Het is niet voor niets dat sommige kinderen steeds weer terug komen. Ik wil geen bedragen noemen maar het kan oplopen tot 3-cijferige bedragen voor de komma en dat voor 4 uur living statue spelen, dat is toch helemaal niet gek." Aanmelden voor het evenement kan via Facebook samenvoorsliedrecht of samenvoorsliedrecht@gmail.com.

Het Junior Living Statues Event zo vertelt René maakt dit jaar deel uit van het project Amuze. Dit is een kunstproject op de Kerkbuurt georganiseerd door Ronald Hobbel dat op de 4 zaterdagen in september extra veel aandacht zal krijgen. Dit zal onder meer te zien in de etalages in de winkels waar op ezels allerlei schilderwerken te zien zijn maar er zijn ook beeldhouwwerken en andere kunstwerken te bewonderen. Daarnaast zal er ook op de zaterdagen genoten kunnen worden van muziek, glas graveren, schilderen, volwassen living statues en andere activiteiten die nog ingevuld gaan worden door Samen voor Sliedrecht en de ondernemersvereniging. De officiële opening hoopt men op 5 september via een groot schilderij op de schutting naast de Flame store te realiseren.

Esther Coumans

advertentie
advertentie