Sven v.d. Net kopt Sliedrecht op gelijke hoogte.
Sven v.d. Net kopt Sliedrecht op gelijke hoogte. Joop Hartog

Sliedrecht bijt zich stuk op Wieldrecht in oefenduel

15 augustus 2020 om 18:51 Voetbal

SLIEDRECHT V.v. Sliedrecht heeft zaterdag 15 augustus de oefenperiode voortgezet met een wedstrijd tegen Wieldrecht, dat uitkomt in de tweede klasse. Sliedrecht, zelf eersteklasser, was een groot deel van de wedstrijd wel de bovenliggende partij, maar kon geen moment echt imponeren.

Sliedrecht trad aan zonder een aantal licht geblesseerde basisspelers en al snel bleek dat de gasten de huid duur zouden verkopen. Deze instelling, gecombineerd met diverse onvolkomenheden in het spel van Sliedrecht, zorgen er voor dat het begin van de wedstrijd in evenwicht was. Na ruim een kwartier opende Wieldrecht de score na een strakke lage voorzet vanaf de linkerkant (0-1).

Nog voor een kwart wedstrijd was verstreken nivelleerde Sliedrecht de stand, toen Sven v.d. Net een voorzet van Van Harlingen koppend afrondde (1-1). Een slippertje in de verdediging van Sliedrecht bezorgde Wieldrecht een gemakkelijke voorsprong (1-2) toen iedereen de bal miste en bij de tweede paal werd binnen geschoven. Kortom, een zeer matige eerste helft van Sliedrecht, tegen een strijdlustig Wieldrecht dat terecht op voorsprong kwam.

Het merendeel van de tweede helft werd gedicteerd door Sliedrecht, maar leverde geen doelpunten meer op. Wel legio scoringskansen, waar vaak veel te laconiek mee werd omgegaan. De Jong kwam twee maal voor de keeper, maar schoot beide keren naast en een kopbal van Van Stokkom scheerde over de lat. Ook schoten van Van Halingen en Nieuwesteeg stierven in schoonheid.

Al met al geen beste wedstrijd van Sliedrecht, maar men kan zich revancheren, wanneer dinsdag 18 augustus, wordt gespeeld in en tegen Heinenoord, aanvang 20.15 uur. Zaterdag 22 augustus ontvangt Sliedrecht de Ajax amateur op de Lockhorst, aanvang 14.30 uur.