Gemeenteraadslid Cees Paas, Gemeente Sliedrecht
Gemeenteraadslid Cees Paas, Gemeente Sliedrecht Richard van Hoek

Sliedrecht een dorp met bestaansrecht

10 september 2020 om 15:03 Column

Het college heeft onder aanvoering van waarnemend burgemeester Dirk van der Borg een gewaagde visie gepresenteerd: er worden 2500 éxtra woningen gebouwd waarvan een deel ten noorden van de Betuwelijn, er wordt ingezet op een veilige en inclusieve samenleving én een ondernemende en betrokken samenleving.

Een visie waarin het bestaansrecht van Sliedrecht doorklinkt. En dat willen we toch allemaal. Ons dorp met zijn vele voorzieningen, bruisende verenigingen en rijke historie verdient het! Daarom alle hens aan dek om te laten zien dat Sliedrecht als dorp ook in de toekomst zelfstandig kan zijn. Handen ineen om niet alleen huizen maar ook voorzieningen te bouwen, de voetbal te verhuizen, veilige wegen aan te leggen. Maar ook handen ineen om ons bestaande dorp groener te maken, de leefbaarheid en veiligheid te vergroten en te investeren in cultuur en recreatie. Handen ineen om afscheid te nemen van de bestuurlijke impasses en te laten zien, óók in de regio, dat we een dorp, een gemeenteraad en een college zijn waar mee samen te werken is.

Hoewel groei niet een doel op zich is, onderschrijft de SGP-ChristenUnie de visie van het college. Ook de SGP-ChristenUnie wil zich inzetten voor een dorp waar we samen werken aan woningen voor onze kinderen. Voor een dorp waar je graag wilt werken. Niet alleen om het dorp te ontwikkelen, maar waar je ook zelf wordt uitgedaagd om je persoonlijk te ontwikkelen. Sliedrecht als plek waar, net als in het verleden, nieuwe ideeën worden geboren. Waar bedrijven, het onderwijs en de gemeente de handen ineenslaan om verder te groeien en te innoveren. Waar ruimte is voor iedereen, en iedereen kan meedoen. Wie wil daar nou niet wonen en werken?!

[Cees Paas

Fractievoorzitter en raadslid SGP-ChristenUnie

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie