“Man of the match” Jordy de Jong onderweg naar vijandelijk doel
“Man of the match” Jordy de Jong onderweg naar vijandelijk doel Joop Hartog

VV Sliedrecht poulewinnaar districtsbekertoernooi

12 september 2020 om 19:56 Voetbal

SLIEDRECHT Het eerste team van vv Sliedrecht heeft in de afgelopen week twee bekerwedstrijden in het KNVB districtsbekertoernooi met mooie cijfers gewonnen. Dinsdag werd thuis met 4-0 gewonnen van zondagtweedeklasser Rijen. Zaterdag 12 september was De Zwerver (zat. 2e kl.) op de Lockhorst geen partij voor Sliedrecht (8-0).

door Joop Hartog

De wedstrijd tegen Rijen gaf een tamelijk éénzijdig beeld te zien, waarbij Sliedrecht bij rust met 2-0 leidde door twee doelpunten van Marciano Simonis. Na de pauze werd al snel de 3-0 binnengekopt door verdediger Bas van Stokkom en bepaalde Danny van Laarhoven de eindstand tenslotte op 4-0.

ONVERVALSTE HATTRICK Zaterdag 12 september was De Zwerver uit Kinderdijk te gast. Hierbij gaan onwillekeurig de gedachten nog uit naar twee jaar geleden toen in Kinderdijk, ook in het bekertoernooi, met 10-0 werd gewonnen. Ook deze wedstrijd eindigde in een monsterscore, na 90 minuten stond de teller op 8-0 en daarmee was Sliedrecht nog lankmoedig want de paal en enkele gemiste kansen zorgden ervoor dat niet opnieuw de dubbele cijfers werden gehaald.

Absolute “man of the match” was Jordy de Jong met vier doelpunten, waarvan een onvervalste hattrick voor rust. De overige doelpunten kwamen van Luciano van Harlingen (2x), Danny van Laarhoven en Niels Nieuwesteeg.

Sliedrecht heeft zich hierdoor geplaatst voor het vervolg van dit bekertoernooi, waarbij de volgende rondes in een knock-out systeem worden gespeeld. Zaterdag 19 september start de competitie met een uitwedstrijd in en tegen Huizen, aanvang 14.30 uur.