Afbeelding
Lex van Steenis

Wethouder overhandigt raamsticker in Week tegen Eenzaamheid

2 oktober 2020 om 07:17 Corona

SLIEDRECHT Donderdagochtend overhandigde wethouder Piet Vat een raamsticker van de coalitie Kom Erbij aan de filiaalmanager van de Hema in Sliedrecht. Het ambassadeurschap tussen coalitie Kom Erbij en de Hema werd hiermee officieel bezegeld. In de Week tegen Eenzaamheid werken de twee partijen samen.

De coalitie Kom Erbij zet zich al jaren in voor het thema eenzaamheid. Dit jaar is de Hema ambassadeur van Kom Erbij en werkt met een koffie en tompouce actie samen met de bibliotheek. Met deze actie willen zij in de Week tegen Eenzaamheid de bewustwording rondom eenzaamheid vergroten en elkaars ontmoetingsplekken proberen uit te breiden. Vanwege de corona maatregelen moest deze actie worden uitgesteld. Deborah Korevaar, vrijwilligers coördinator bij Stichting Welzijnswerk Sliedrecht: ,,Sommige activiteiten die we hadden georganiseerd gaan vanwege de coronamaatregelen niet door. Het is iets wat ons overvalt. Wie hielden rekening met het virus, maar de nieuwe maatregelen voelen toch als een stapje terug. Het belangrijkste vind ik dat de inwoners van Sliedrecht zich bewust zijn van het thema eenzaamheid. Gelukkig kunnen we dat bereiken met de zeepjesactie. De coalitie Kom Erbij benut deze week als aangrijpingspunt om de samenwerking in het kunnen bestrijden van eenzaamheid goed op de kaart te zetten. Zij stellen het ambassadeurschap met de Hema dan ook als voorbeeld voor andere ondernemers om meer samenwerkingen met de coalitie tot stand te laten komen.”

De filiaalmanager van de Hema in Sliedrecht kreeg een bos bloemen en een aantal dozen met zeepjes overhandigd. Deze zeepjes worden in de Week tegen Eenzaamheid aan de inwoners van Sliedrecht uitgedeeld door leden en/of ambassadeurs van de coalitie Kom Erbij. Deze zeepjesactie vraagt ieders aandacht met de vragen: Zetten we niemand apart? Eenzaamheid zien heeft prioriteit. Zullen we elkaar helpen? Wethouder Piet Vat van de gemeente Sliedrecht is blij met de actie: ,,Eenzaamheid is een voorloper voor zorgvragen die in een later stadium komen. Eenzaamheid kan leiden tot psychische klachten. Daarom ben ik ontzettend blij met dit initiatief. Figuurlijk krijgt eenzaamheid hiermee een gezicht en wordt het thema bespreekbaar gemaakt. Ik zou graag zien dat meer ondernemers in Sliedrecht zich aansluiten bij coalitie Kom Erbij.”

advertentie
advertentie