Afbeelding
Eline Lohman

Groot schilderij fleurt Kerkbuurt op

4 oktober 2020 om 10:50 Maatschappelijk

SLIEDRECHT Op de Kerkbuurt in Sliedrecht werd zaterdag 3 oktober een groot schilderij onthuld op een leegstaand pand. Acht kunstenaressen hebben er in estafettevorm aan gewerkt.

door Eline Lohman

(tekst gaat onder de foto verder)


Eline Lohman

Winkelend publiek werpt nieuwsgierige blikken op het grote stuk zwart plastic dat op het pand middenin de Kerkbuurt zit. Wat zit eronder? Daar komen ze snel genoeg achter, wanneer initiatiefnemer Ronald Hobbel en eigenaar van het winkelpand Ben Bongers in het bijzijn van de kunstenaressen het schilderij onthullen. Een kleurrijk geheel siert nu de Kerkbuurt. Iedere kunstenaar heeft een paneel onder handen genomen en zo zijn allerlei verschillende schilderstijlen en onderwerpen te zien.

Florina de Jong-Witzier is een van die kunstenaars. Wekenlang werkte ze samen met de andere kunstenaars aan het kunstwerk, om daarmee de Kerkbuurt weer een stukje levendiger te maken. Trots staat ze tijdens de onthulling bij haar paneel, op de rechterhoek. ,,Ik vind het eindresultaat geweldig! Ik kom uit Sliedrecht en dan is het extra leuk dat mijn werk hier te vinden is. Ik vind het een prachtig project – we hebben als kunstenaars een connectie gemaakt met het geloof en daar heeft ieder haar eigen invulling aan gegeven.”

Jan de Vos, regisseur van de Nieuwe Winkelstraat Kerkbuurt, kijkt glimlachend naar het grote schilderij. ,,Het pand staat leeg en daarom leek het ons een goed idee om het te beschilderen. De dames hebben er ontzettend veel tijd en energie in gestopt. Ik ben verrast over de kwaliteit; het is een heel mooi schilderij geworden. Fijn dat het pand nu aangekleed is; leegstaande winkels zien er niet echt uitnodigend uit. Wij zijn de acht kunstenaars zeer erkentelijk dat zij met hun professionaliteit, kwaliteit en inzet op deze locatie zo’n prachtig kunstwerk gezamenlijk hebben kunnen realiseren.”

Het initiatief is genomen in het kader van het project Kunst op de Kerkbuurt om de Kerkbuurt voor bezoekers en ondernemers wat gezelliger te maken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Eline Lohman

advertentie
advertentie