Niels Nieuwesteeg scoort opnieuw voor Sliedrecht belangrijk doelpunt
Niels Nieuwesteeg scoort opnieuw voor Sliedrecht belangrijk doelpunt V.v. Sliedrecht

Sliedrecht boekt benauwde maar verdiende overwinning

4 oktober 2020 om 15:52 Voetbal

SLIEDRECHT Het hoofdveld van v.v. Sliedrecht bood zaterdagmiddag 3 oktober een troosteloze aanblik. Geen publiek en dus ook geen muziek om de bezoekers te verwelkomen en fikse regenbuien die met regelmaat over onze regio trokken.

door Joop Hartog

In dit decor werkte Sliedrecht de derde competitiewedstrijd af tegen Montfoort SV’19, een ploeg die de voorgaande twee wedstrijden had verloren. Het krachtsverschil was de gehele wedstrijd duidelijk zichtbaar, waarbij de gasten een ring van spelers had geposteerd rond het eigen strafschopgebied en Sliedrecht probeerde om die muur te doorboren. Er deden zich wel wat kansjes voor, maar het nodige geluk ontbrak ook wel.

Keeper Donatz van Sliedrecht deed meer mee als veldspeler dan als keeper en zag na een half uur spelen pas voor de eerste keer een schot op zich afkomen. Drie minuten voor de pauze tapte hij uit een ander vaatje. Bij een toegekende vrije trap krulde Van Loen de bal langs de muur in de lege hoek en leidde Montfoort onverwacht met 0-1. Maar in dezelfde minuut werd direct na de aftrap Van Harlingen onderuit getrokken en kon Marciano Simonis vanaf de strafschopstip de stand gelijktrekken (1-1)

Gezien het krachtverschil bleef Sliedrecht wel het geloof in eigen kunnen behouden. De druk werd de tweede helft opgevoerd en er kwamen meer mogelijkheden, maar de verdediging van de gasten en zeker keeper Robin Vianen hielden stand. Een wissel in de aanval van Sliedrecht bracht uiteindelijk, net als vorige week, de ommekeer. Een klein kwartier voor tijd bezorgde Niels Nieuwesteeg zijn ploeg de volle winst (2-1) op aangeven van Jordy de Jong. Sliedrecht is en blijft kandidaat voor de prijzen dit seizoen, maar zal in de afronding wat inventiever moeten zijn en sneller moeten acteren.

Dinsdag 6 oktober wordt een uitwedstrijd tegen Noordwijk voor de TOTO-KNVB beker gespeeld en zaterdag 10 oktober volgt een uitwedstrijd tegen FC Breukelen.