DCIM\100MEDIA
DCIM\100MEDIA VV Sliedrecht

Sliedrecht stunt weer in bekertoernooi

8 oktober 2020 om 09:04 Voetbal

SLIEDRECHT Het vlaggenschip van v.v. Sliedrecht blijft vriend en vijand verbazen in het KNVB Bekertoernooi. Nadat eerst derde divisionist VVSB aan de zegekar werd gebonden, werd dinsdagavond aangetreden in en tegen Noordwijk, een gerenommeerde club uit de tweede divisie. Na een zinderende wedstrijd trok Sliedrecht in de verlenging aan het langste eind (2-3) en mag over enkele weken thuis in de grote TOTO KNVB competitie de degens kruisen met het befaamde IJsselmeervogels.

door Joop Hartog

In deze wedstrijd had Sliedrecht niets te verliezen en speelde vanaf de eerste minuut frank en vrij het eigen spelletje. Niet in de schulp kruipen, maar lekker vooruit voetballen. Dit leverde al na tien minuten een 0-1 voorsprong op door goed doorzetten van verdediger Roy van ’t Hoog. Toen Noordwijk een tandje hoger ging spelen kon Sliedrecht dit nog steeds goed bijhouden en werd zelfs nog een strafschop onthouden toen Dennis Verhoef in scoringspositie onderuit werd getrokken.

Kort voor de pauze kwam Noordwijk toch langszij toen Raïes Roshanali fraai twee verdedigers uitspeelde en binnenschoot (1-1). Direct na rust werd Marc de Kruijs aangespeeld die terugkwam uit buitenspel positie, maar van scheidsrechter Hardeman toch mocht scoren (2-1). Sliedrecht was niet aangeslagen, trok vrolijk ten aanval en scoorde kort daarna via Luciano van Harlingen de gelijkmaker (2-2).

Noordwijk zette in de slotfase alles op alles, maar de verdediging van Sliedrecht gaf geen krimp, terwijl de Sliedrecht aanvallers toch enkele kansen kregen. Uiteindelijk moest na de gelijke stand een verlenging de beslissing gaan brengen. Maar ook in die verlenging had Sliedrecht controle over de wedstrijd. In de slotminuut van de eerste 15 minuten krulde Marciano Simonis op fraaie wijze zelfs een vrije trap in de bovenhoek en leidde Sliedrecht met 3-2, een stand die ook in het laatste kwartier niet veranderde.

Een prestatie van formaat, die recht geeft op een vervolg in het grote KNVB Bekertoernooi. In de week van 26 oktober speelt Sliedrecht een thuiswedstrijd tegen het roemruchte IJsselmeervogels.