Afbeelding
Prunus Kordia

De lekkerste kersenbomen voor in uw tuin

19 oktober 2020 om 13:05 Partnercontent

Heeft u het ooit gezien? Een prachtig veld met allemaal kersenbomen erop. De meeste mensen krijgen er direct trek in, vooral in de maanden juni/juli wanneer deze gezonde zoete kanjers geplukt mogen worden. Maar het aanbod van verschillende soorten kersenbomen is groot. Velen weten daarom ook niet welke kersenboom zij moeten kiezen wanneer zij er ééntje in de tuin willen hebben. In dit artikel laten we u de 3 meest populaire kersenbomen zien en waarom deze zo populair zijn.

1. De Prunus Kordia

Indien u dit artikel leest en u bent niet geheel thuis in de Latijnse namen van kersen, dan heb ik een leuk feitje voor u. Dit is de kers die u voor 90% van de tijd eet wanneer u kersen heeft gekocht in de supermarkt. Deze is in de loop van de jaren ontzettend populair geworden in Nederland en de boomkwekers zijn deze dus gewoon veel meer gaan kweken. De Kordia is ook nog eens de zoetste kers van het gehele lijstje. (In totaal zijn er wel meer dan 20 kersensoorten namelijk.) Dit zegt waarschijnlijk ook iets over de ‘’zoete’’ voorkeur van de gemiddelde Nederlander. Naast zijn zoete smaak, heeft de Kordia ook een iets rodere uitstraling, wat hem meer doet opvallen. Een goede reden om de Kordia in uw tuin te plaatsen is vanwege de prachtige witte bloesem.

2. Prunus Regina

De Prunus Regina is een veelgeliefde kersensoort. Er zijn nog best wat mensen in Nederland die dit kersensoort kennen. De Prunus Regina is alleen niet de standaard kers die je in de supermarkt koopt. De lokale kersenverkopers (in de Betuwe bijvoorbeeld) hebben deze kers wel vaak in hun schappen liggen. Deze verkopers laten u ook gerust even een kersje proberen en kunnen u wellicht ook echt overtuigen om de Regina te proberen. De smaak is weliswaar iets minder zoet, maar de Regina heeft wel echt een stevige smaak en de kersen zijn ook echt groter dan een Kordia. Deze Regina is iets donkerder van kleur dan de Kordia, waardoor hij u wellicht iets minder opvalt. Een overige reden om te kiezen voor de Prunus Regina is de mate waarin deze winterhard is.

3. Prunus Karina

Tenslotte hebben we nog de Prunus Karina. Dit is een kersensoort die echt wel een stuk minder bekend is in Nederland dan de Regina en de Kordia, maar dat is eigenlijk best jammer. De Prunus Karina heeft namelijk prachtige grote zwarte kersen, maar dat vinden mensen wellicht minder aantrekkelijk aan de kersen. De Prunus Karina heeft ook gewoon een fijne zoete smaak en ze zijn ook iets groter dan die van de Kordia. De Prunus Karina gaat u hoogstwaarschijnlijk niet vinden in de supermarkt, maar wederom kunt u in juni/juli gewoon over de A15 rijden naar de Betuwe toe en daar deze heerlijke Prunus Karina proberen. Een goede reden om de Prunus Karina in uw tuin te zetten is ten eerste zijn prachtige wit/roze bloesem. Hierin verschilt deze dus van de Kordia en de Regina. Ook is de herfstkleur van de Karina echt wonderschoon om naar te kijken.

Anne van den Houten

advertentie
advertentie