Afbeelding
Samenwerkende Apotheken Sliedrecht

Eerste paal voor Medisch Centrum Rembrandt

24 oktober 2020 om 13:23 Zorg

SLIEDRECHT De bouw van een nieuw Medisch Centrum in Sliedrecht is vrijdag officieel gestart met het slaan van de eerste paal door Paul van Bakel jr.

In Medisch Centrum Rembrandt komen apotheek, huisartsen en praktijkondersteuners en andere eerstelijns functies bij elkaar. Het nieuwe MC komt in hartje centrum van Sliedrecht, aan de Rembrandtlaan, op de hoek van Frans Halsstraat.

Het nieuwe MC Rembrandt biedt brede eerstelijnsgezondheidszorg, wat inhoudt dat de patiënt terecht kan voor een bezoek aan de huisarts, praktijkondersteuners en voor farmaceutische zorg bij de apotheek.

NIEUWE STIJL Er komt een nieuwe stijl gezondheidscentrum dat inspeelt op de behoefte om de zorg beter te organiseren om aan de toekomstige zorgvraag te kunnen voldoen. Toekomstbestendig, integraal en inspelend op de regionale visie. Sanne Bakker-Verdoorn, de beherend apotheker bij apotheek Hoogland is gespecialiseerd in medicatiebeoordeling bij kwetsbare ouderen. Van oudsher is de apotheek gewend om met zorgverleners van verschillende disciplines samen te werken.

ZORGINNOVATIE Zorginnovatie zit in het Sliedrechts bloed. Sliedrecht is een levendig dorp, niet in de laatste plaats door de maritieme sector, maar ook door het sterke zorgprofiel van onze gemeente, daar zijn alle inwoners trots op. De kracht van zorginnovatie levert kwaliteitsverbetering, betere producten en diensten. Dit kan alleen in samenwerking en door meer maatwerk in de zorg, door duurzamere bronnen en toepassingen te gebruiken.

Een centrale ligging op loopafstand is voor patiënten ideaal. Voorzieningen in de buurt, zoals een winkelcentrum, dragen bij aan de herkenbaarheid en bereikbaarheid voor patiënt, familie en mantelzorg.

Naar alle verwachting wordt MC Rembrandt in het derde kwartaal van 2021 door Bouwbedrijf Visser opgeleverd.

advertentie
advertentie