Koploper Vincent Langstraat
Koploper Vincent Langstraat Jerry van Rekom

Recordopkomst jeugdschaak

31 oktober 2020 om 11:12 Sport Deel je nieuws

SLIEDRECHT – De jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht schaakt nog volop. Corona of geen corona geschaakt zal er worden! Natuurlijk wel conform de vastgestelde maatregelen. Afgelopen donderdagavond stonden in De Havik de rondes 17 t/m 21 van de snelschaakcompetitie bij de jeugd tot 18 jaar op het programma. Nog niet eerder werd er zo hard gestreden om de punten als op deze speelavond.

De Havik was met 29 jeugdschakers uitverkocht: vanwege de huidige Covid-richtlijnen mocht er niemand meer bij in de speelzaal, behalve 1 begeleider.

Uiteindelijk stond er na 5 rondes een nieuwe koploper in de rangschikking: Vincent Langstraat verstootte Barend van Dieren van de koppositie met een score van 5 uit 5. Ook Joas Berkouwer deed het uitstekend (4 uit 5) en steeg naar plek 2.

Naast Vincent wist ook Bram Theunisse vijfmaal op rij te winnen en wist daarmee maar liefst 10 plaatsen te stijgen in het klassement. Jurrian Verweij was de jongste verrassing van de avond: de jongeling scoorde 4,5 punt tegen ervaren tegenstanders. Hij wist onder andere kampioen Willem Theunisse te verslaan.

Aanstaande donderdag heeft de volgende ronde van de Najaarscompetitie plaats. En ook dan is de verwachting dat veel stukken door de grote zaal van De Havik zullen vliegen.