Afbeelding
Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

Vriendendienst over depressie

2 november 2020 om 09:25 Maatschappelijk

SLIEDRECHT In de Gereformeerde Kerk (Middeldiepstraat 6 in Sliedrecht) wordt zondag 8 november om 18.00 uur een Vriendendienst gehouden over depressie en suïcidale gedachten. Het thema is ‘Als de nacht valt…’. Het wordt een interactieve dienst die via de livestream van de Gereformeerde Kerk te volgen is (www.gksliedrecht.nl).

Ds. Veerman: ,,Deze Vriendendienst maakt onderdeel uit van een drieluik over lastige en pittige thema’s. In het afgelopen voorjaar hebben we gesproken over ‘Opgebrand’ en in het nieuwe jaar volgt nog een dienst over eetstoornissen: ‘Dit ís mijn lichaam’. Wat we weten is dat veel mensen, ook jongeren, met deze thema’s kunnen worstelen, maar dat het zo lastig is om er over te praten. Met deze drieluik hopen we ruimte te maken voor het gesprek en het doorbreken van het geheim.”

Tijdens deze Vriendendienst op zondag 8 november zal Wouter van den Toorn iets vertellen over zijn ervaringen. Van dichtbij zag hij een familielid worstelen met de donkerte van de nacht. De muziek wordt verzorgd door een eigen combo.

Na de dienst zijn er meerdere mensen beschikbaar voor een nagesprek (fysiek of digitaal). Heb je suïcidale gedachten? Blijf er niet alleen mee zitten. Zoek hulp, praat met de huisarts of neem contact op met 113 zelfmoordpreventie. Chat of bel 113.

advertentie
advertentie