Afbeelding
Gemeente Sliedrecht

18 sollicitanten voor burgemeesterspost

8 december 2020 om 17:44 Politiek

SLIEDRECHT De vertrouwenscommissie van de gemeente Sliedrecht is blij met het mooie aantal reacties op de vacature voor burgemeester van Sliedrecht. In totaal reageerden 18 kandidaten op de functie van burgemeester van de gemeente Sliedrecht. De nieuw te installeren burgemeester volgt waarnemend burgemeester Dirk van der Borg op.

Voorzitter van de vertrouwenscommissie, Cees Paas: ,,Dit maakt duidelijk dat Sliedrecht een interessante en uitdagende gemeente is om voor te werken. De diversiteit van kandidaten sluit prachtig aan bij de profielschets die de gemeenteraad heeft vastgesteld. Zowel de verscheidenheid in bestuurlijke ervaring als de manvrouwverdeling maken een goede selectieprocedure mogelijk. Het is een prima basis om te komen tot een brede, diverse en kwalitatief hoogwaardige selectie, waar we ons als vertrouwenscommissie vervolgens over kunnen buigen.”

De commissaris van de koning, Jaap Smit gaat nu een voorselectie te maken uit deze groep sollicitanten. Paas: ,,De vertrouwenscommissie ziet uit naar de bevindingen van de commissaris en ziet uit naar de gesprekken die gevoerd zullen gaan worden met een selectie van deze kandidaten. Daarnaast wensen we uiteraard alle sollicitanten succes in het vervolg van deze procedure.”

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie