Afbeelding
©Studio Kastermans/Danielle van

Besmettingen met coronavirus bij bewoners Hof van Sliedrecht

14 december 2020 om 18:00 Corona

SLIEDRECHT Afgelopen weekend, vrijdag 11 en zaterdag 12 december, zijn alle bewoners van Hof van Sliedrecht preventief getest door medewerkers van de GGD. Dit omdat gedurende die week bleek dat een aantal bewoners met klachten getroffen waren door het virus. Maandag kwam de uitslag binnen: 29 bewoners zijn helaas positief. 

De GGD heeft geadviseerd om alle bewoners nog tot en met 21 december in quarantaine te houden. Hof van Sliedrecht neemt dit advies over. Dit betekent dat zij de bewoners dringend adviseren om in hun appartement te blijven en geen bezoek te ontvangen. Alle bewoners die positief getest zijn, zijn in isolatie en krijgen benodigde zorg of ondersteuning van onze medewerkers in beschermende kleding. Hof van Sliedrecht heeft frequent contact met de GGD.

In eerste instantie achtte de GGD het niet nodig om ook alle medewerkers van Hof van Sliedrecht preventief te testen. De zorgmedewerkers zijn wel allemaal preventief getest; een klein aantal zorgmedewerkers is ook positief. De GGD heeft er nu mee ingestemd om ook de andere medewerkers preventief te testen. Wanneer deze tests plaatsvinden is nu nog niet bekend.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie