Voorzitter Wiek van Gelder bij de padelbaan. Die is nu klaar voor gebruik.
Voorzitter Wiek van Gelder bij de padelbaan. Die is nu klaar voor gebruik. Simon Fousert

SLTC blijft optimistisch

23 maart 2018 om 09:54 lokaal

SLIEDRECHT Hoewel donkere 'financiële' wolken zich al jaren boven tennisclub SLTC hangen, de vooruitzichten nog altijd niet al te florissant zijn, blijft voorzitter Wiek van Gelder onverminderd optimistisch. Sterker nog, de aanwinst van de padelbaan moet SLTC weer de goede richting op duwen.

door Simon Fousert

De lente is aangebroken en daarmee gaat er ook een nieuw tennisseizoen van start. Maar is het ook de laatste keer dat SLTC haar deuren opent? Dat is moeilijk te voorspellen. Feit is dat de club al jaren in zwaar weer verkeert. Financieel, maar ook het aantal leden neemt langzaam maar niet minder zeker af. De teller staat nu nog op zo'n 120 mannen en vrouwen, ,,maar die stond eerst op 600 leden", weet Wiek van Gelder, sinds vorig jaar zomer voorzitter van de vereniging aan de Sportlaan, dat de komende tien jaar er voor moet zorgen dat de erfpacht van 52000 euro aan de gemeente betaald moet worden. ,,Dat hangt natuurlijk wel als een molensteen om onze nek." Zo nam het college van burgemeester en wethouders onlangs nog het woord 'zorgelijk' in de mond om de situatie bij de tennisclub te duiden.

VOORZIENINGEN Die zware molensteen zorgt er ook voor dat groot onderhoud van het complex nauwelijks mogelijk is. Maar met een renovatie wordt op dit moment sowieso gewacht. Eerst moet duidelijk worden of de vereniging mee kan naar het Recreatief Knooppunt, om daar bijvoorbeeld voorzieningen te delen met voetbalvereniging Sliedrecht. Gesprekken daarover lopen op dit moment nog, aldus Van Gelder. ,,Ik kan er geen zinnig woord over zeggen wanneer daar duidelijkheid over komt. Mochten we niet meegaan, dan betekent dat dat we de boel flink moeten opknappen." Overigens ketste een verhuizing van SLTC naar Benedenveer eerder al af.

Al met al moest er wel wat gebeuren, vertelt Van Gelder. Maar, er wordt weer een open toernooi gehouden, twee tennisscholen gaan lessen geven, de gravel –en kunstgrasbanen zijn al opgeknapt en er is een padelbaan aangelegd. Vooral dat laatste moet voor een impuls zorgen. ,,Met beachvolleybal, tennis en padel (een combinatie van raketsporten, red.) hebben we een aanbod van drie-in-een. Dat maakt ons uniek in de regio", vertelt Van Gelder enthousiast. ,,Bovendien hoor ik van andere verenigingen dat de padelbaan al gauw twintig tot dertig leden oplevert. We hopen dat het lukt. Ik heb er zeker nog vertrouwen in."

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie