Afbeelding
Mike Rijnders

Einde bekeravontuur voor Sliedrecht

3 april 2018 om 22:50 Sport/sport

SLIEDRECHT Het is Sliedrecht dinsdagavond niet gelukt om door te dringen tot het hoofdtoernooi van de KNVB Beker. Met bruut geweld werd de ploeg van Michel Langerak totaal overlopen door zondag hoofdklasser Goes; het werd liefst 1-7 op sportpark De Lockhorst. Zo plaatst niet Sliedrecht maar de Zeeuwse club zich voor de KNVB Beker, maar vanzelfsprekend ook voor de halve finale van het districtsbekertoernooi.

Door Mike Rijnders

Al vroeg in de wedstrijd werd duidelijk dat Goes snel orde op zaken wilde stellen, daar door een andere hoofdklasser (Halsteren) enige weken geleden het verkeerde voorbeeld was gegeven. Halverwege de eerste helft keek Sliedrecht na twee snelle aanvallen al tegen een 0-2 achterstand aan, waarna het even leek dat Sliedrecht op dubbele cijfers af zou gaan. Het werd volledig overdonderd door de Zeeuwse aanvalsdrang en nog voor de rust stond het 0-4. Sjoerd van der Waal zorgde vlak voor de thee nog voor een tegentreffer, maar met 1-4 leek de wedstrijd nog steeds verloren voor de ploeg van Langerak. Na de hervatting liep Goes met drie extra goals eenvoudig uit naar 1-7, waarmee een ruime en duidelijke uitslag genoteerd werd. ,,Hier was niets op af te dingen; een volslagen kansloze avond. Bij ons ontbrak de zuiverheid, dat kan je je tegen deze tegenstander niet permitteren en dat hebben zij pijnlijk duidelijk gemaakt. Een harde les", oordeelde Langerak.