‘Nacompetitie lekker toetje’

18 mei 2007 om 00:00 Nieuws

Trainer-coach Ton Heijstek kijkt terug op een bevredigend seizoen en ziet geen reden teleurgesteld te zijn: ,,Natuurlijk was ik het niet eens met de manier, waarop wij in de beginfase het karwei oppakten, en dat heb ik ze in de rust ook verteld. Na rust hebben we alles gegeven, maar de goal, die je terug kan brengen in de wedstrijd viel niet, en dan is het over en uit’’, blikt Heijstek terug.

Sliedrecht niet in de rouw na ruime nederlaag SLIEDRECHT – ,,Voor ons was deze nacompetitie een leuk toetje, niets meer of minder.’’ Trainer-coach Ton Heijstak relativeert de tweede nederlaag van zijn ploeg in de nacompetitie. Het was geen verrassing dat het team van Arnemuiden een aantal maatjes te groot bleek voor de Lockhorst-brigade. Sliedrecht verloor de tweede nacompetitie wedstrijd met 0-3. De staf en spelers waren er niet rouwig om. ,,We hebben een bevredigend seizoen toch eervol afgesloten.’’

Het goede gevoel overheerst bij de staf van Sliedrecht. ,,Wij zijn dit seizoen begonnen met een nieuw, jong team. Daarmee bereikten we een vijfde plaats in de competitie en pakten we geheel op eigen kracht een periodetitel. Dat is knap. Daar zijn we dik tevreden over. In het nieuwe seizoen zullen wij opnieuw proberen nog meer progressie te gaan maken. Arnemuiden beschikt over een heel knappe ploeg, die veel verder is in hun ontwikkeling. En zij hebben in Marinus Baas een superspits, die bijna niet af te stoppen is. Ik hoop, dat ik met mijn team ooit zover mag komen als Arnemuiden nu inmiddels al is, dat zou fantastisch zijn.“

Apathisch

De zeer solide spelende formatie van oud-international Jan Poortvliet maakte van het begin af aan geen geheim van de intenties het duel snel te willen beslissen. Met scherp spel en een grote dosis motivatie zochten de Zeeuwen direct de weg naar het doel van de Sliedrechtse keeper Stefan Lobbezoo. Al in de zevende minuut moest hij het antwoord schuldig blijven na een individuele actie van de uitblinkende spits Marinus Baas: 0-1. ,,Wij waren in die fase veel te apathisch, het leek wel of iedereen stijf stond van de zenuwen’’, aldus Heijstek, die na 25 minuten besloot de fysiek sterke John Bakker in te brengen.

Het sorteerde weinig effect, want nog geen minuut later viel de definitieve beslissing toen aanvoerder Van Belzen de marge met een strak en snoeihard schot vergrootte. De 0-2 en daarmee de overwinning waren een feit. Arnemuiden speelde vanaf dat moment, met bovendien de 1-0 voorsprong uit het eerste duel als extra steuntje in de rug, een gewonnen wedstrijd en kon het volgende uur op routine uitspelen.

Suprematie

Aanvoerder Kevin de Leur erkende de suprematie van de tegenstander: ,,Zij konden na de tweede goal rustig achterover leunen, en zelfs in die fase, waarin wij iets meer de kans kregen om te voetballen, gaven zij weinig tot niets weg. Zij waren simpelweg gewoon te sterk voor ons, maar desalniettemin is het een mooi seizoen geweest. Volgend jaar zijn er weer nieuwe kansen, en daar gaan wij dan ook weer voor.’’