Oranje Wit grijpt zege in slotfase

27 september 2007 om 00:00 Nieuws

Al snel na het eerste fluitsignaal van de voortreffelijk leidende scheidsrechter Van der Linde ontspon zich een aantrekkelijke wedstrijd, waarbij de gasten het initiatief namen. Sliedrecht probeerde met snelle counters gevaarlijk te worden, maar zagen de eerste kansen naar de Dordtenaren gaan. Na een gelijkopgaande eerste helft leken beide ploegen vrede te moeten nemen met een 0-0 ruststand. Een doelpunt van Sliedrecht viel daarom uit de lucht. Een aanval van Oranje Wit werd onderschept. De bal werd diep gespeeld op Göksal Cakir, die zich niet bedacht en met een mooie schuiver keeper Frank Groeneweg kansloos liet: 1-0.

Sliedrecht verspeelt 1-0 voorsprong SLIEDRECHT - Met evenveel punten als Oranje Wit en zelfs een identiek saldo verwachtten de toeschouwers een gelijkopgaande wedstrijd tijdens Sliedrecht-Oranje Wit. De domper was daarom na afloop vooral groot voor de Sliedrechtse aanhangers. Zij zagen hun ploeg verdiend met 1-2 ten onder gaan.

Vanaf de aftrap van de tweede helft zetten de gasten nog meer druk. Na een uur spelen leverde dit de gelijkmaker op. Dennis Nieuwveld liet van dichtbij keeper Lobbezoo kansloos: 1-1.

Oranje Wit hield vervolgens het initiatief, maar gaf in de verdediging meer en meer ruimte weg. Tegenover enkele schoten van de Dordtenaren Van der Klis en invaller Bajrami, kreeg Sliedrecht kansen in de persoon van Cakir (kopbal over) en Snap (schot naast). Zes minuten voor tijd viel dan toch de beslissing, in het voordeel van de gasten. Uit de elfde corner van Oranje Wit kopte Dennis Cohn de bal in voor de graaiende handen van keeper Lobbezoo: 1-2. Omdat Sliedrecht inmiddels kapot gespeeld was door Oranje Wit, kon het geen vuist meer maken in de resterende speeltijd.