Peter v.d. Bergh verslaat kampioen

27 september 2007 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In de derde ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft kampioen Hans Klein een gevoelige nederlaag geleden. Peter van den Bergh wist hem in vloeiende aanvalsstijl beentje te lichten. Door de zege staat Peter soeverein aan kop met drie uit drie, terwijl de titelverdediger inmiddels 1,5 punt achterstand heeft.

Gastspeler Hans Berrevoets staat tweede na zijn zege op Evert Bos. Voor de rest sloeg de jeugd vooral toe in de derde ronde. Zo won Joost Stoker verrassend van Henk Prins, terwijl Koen van Noortwijk André van Dieën fraai mat wist te zetten. Tenslotte wist Martijn Stoker de kopman van het vierde, Paul van Valen, te verslaan.

Korevaar op kop bij jeugd

Na de derde ronde van de Najaarscompetitie heeft titelverdediger Niels Korevaar aangegeven maar voor één doel te gaan: het kampioenschap. Ook in deze ronde kwam hij tot winst en wel tegen debutant Maarten Brandwijk. In dezelfde groep opende Emiel v.d. Linden het seizoen met een knappe remise tegen Robin Schouw. In de tweede groep deed Christiaan Verheij goede zaken door nieuwkomer Floris te verslaan. Ook Robert van Houwelingen kwam van de nul af door Sander te verslaan. Bovenaan maakte koploper Tjerry Hut geen fout.

Aanstaande donderdag staat de vierde ronde van de competitie, zowel bij de jeugd als bij de senioren, op het programma.

Eerste winst DWF

SLIEDRECHT - De heren waterpoloërs van DWF hebben hun eerste competitiewedstrijd ruimschoots gewonnen. In Numansdorp werd het 10-3 voor de Sliedrechtse formatie. DWF opende de score door een doelpunt van Mike van Gangelen. DWF stond al vrij snel op 3-0, maar na de 3-1 kwam de ploeg pas echt op stoom. De Sliedrechters liepen snel uit naar 10-3. Zes doelpunten waren afkomstig van topscorer Aron van Tilburg.

advertentie
advertentie