Sliedrecht solidair met Graafstroom

27 september 2007 om 00:00 Nieuws

Al langer is er onrust over de plannen van de Gasunie een gascompressorstation te bouwen bij het dorp Wijngaarden in de gemeente Graafstroom.

Raad wil komst gascompressor- station voorkomen SLIEDRECHT - De gemeenteraad heeft zich afgelopen maandagavond door middel van een motie van de SGP/CU unaniem solidair verklaart met de buurgemeente Graafstroom. Hiermee wil de raad voorkomen dat er een gascompressorstation gebouwd gaat worden bij Wijngaarden.

Door André Visser

M. Visser van de SGP/CU fractie diende de motie maandagavond in. In de motie wordt het college van B en W van Sliedrecht verzocht contact op te nemen met de buurgemeente ‘om te bespreken hoe en wanneer de gemeente Sliedrecht een bijdrage kan leveren aan de inspanningen van de gemeente Graafstroom om te trachten te voorkomen dat er een gascompressorstation in het Groene Hart bij Wijngaarden gebouwd gaat worden.’

,,Wij willen ons hiermee solidair verklaren met de gemeente Graafstroom”, gaf Visser aan. ,,De Rijksoverheid legt een Betuwelijn aan in het Groene Hart en De Gasunie een gascompressorstation. Dat moet niet zomaar gebeuren”, aldus het SGP/CU-raadslid.

De gemeente Graafstroom heeft al alternatieven aangedragen voor andere locaties. In de motie wordt het college van Sliedrecht dan ook opgeroepen om ‘steun te betuigen aan het verzoek om de door deze gemeente aangedragen alternatieven te onderzoeken.’ Alle andere fracties in de gemeenteraad steunden de motie.

Het college van B en W gaf bij monde van wethouder J. Lavooi aan het een ‘sympathieke motie’ te vinden. ,,Eigenlijk betekent deze motie steun voor het collegestandpunt. Dat maakt onze positie steviger”, aldus Lavooi.

Hij zegde verder toe de raadsleden te informeren over verdere stappen of nieuwe informatie.

advertentie
advertentie