Cool Jazz in de Brijhapper

27 september 2007 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De bekende kunstenaar, muzikant en oud-Sliedrechter Jan van Naeltwijck is even terug in zijn geboortedorp. Vanavond speelt hij met zijn Cool Jazz Trio in De Brijhapper. Het optreden vormt de afsluiting van de reeks muziekoptredens dat de afgelopen weken werden verzorgd in het eetcafé aan de Kerkbuurt.

Zijn neef Vincent-Jan de Jong, zoon van de bekende Sliedrechter Jan de Jong: ,,Hij komt even terug naar zijn roots. Ze komen met z’n vieren en blijven tot het einde van de week. Jan moet daarna gelijk weer door naar Genève waar hij een nieuw hotel moet inrichten met 25 kunstwerken. Hij verdient in Frankrijk de kost met zijn kunst. Zijn echte hobby is de muziek. Zelf speelt hij bügel. De andere drie spelen drums, basgitaar en percussie. Hun repertoire bestaat uit ouderwetse jazz.”

De eigenaar van De Brijhapper, Dennis van der Zalm, had de afgelopen weken iedere dinsdagavond uiteenlopende optredens in zijn eetcafé. Zo was er een zigeunergezelschap te bewonderen. Deze week wordt de muzikale serie dus afgesloten met de Cool Jazz van het Jan van Naeltwijck Trio. Het optreden begint om 19.00 uur en de toegang is vrij.

advertentie
advertentie