Met mond vol tanden na programma

1 november 2007 om 00:00 Nieuws

De opnamen en de televisieuitzending zijn inmiddels achter de rug, maar de gehele actie ligt nog vers in het geheugen bij Loes van Munster. Ze vertelt over het succes van Heel Holland Helpt: ,,Wim Span heeft twaalf jaar geleden een zwaar auto-ongeluk gekregen, ging failliet, moest zijn huis uit en kreeg het daardoor financieel heel moeilijk. Hij was voor een auto-ongeluk bezig met een nieuw gebit, maar moest hier noodgedwongen mee stoppen. Ik zag het televisieprogramma als een mooie kans om voor hem een tandarts te vinden. Die bereid zou zijn, om zijn gebit zó te renoveren dat hij weer stralend zou kunnen lachen!”

Actie Loes van Munster overtreft verwachtingen SLIEDRECHT - Duizend euro. De Sliedrechtse Loes van Munster kreeg van het televisieprogramma ‘Heel Holland Helpt’ de kans om dit geldbedrag te besteden aan dit goede doel. ,,Mijn doel was om onze vriend Wim Span uit Gorinchem te helpen. Hij was voor een auto-ongeluk bezig met een nieuw gebit, maar moest hier noodgedwongen mee stoppen. Ik zag het televisieprogramma als een mooie kans om voor hem een tandarts te vinden. Die bereid zou zijn, om zijn gebit zó te renoveren dat hij weer stralend zou kunnen lachen!” Maar de deelname aan Wendy van Dijk’s programma overtreft alle verwachtingen. Wim Span staat na afloop letterlijk met een mond vol tanden. Terugblik op een bijzondere hulpactie.

,,Met de duizend euro van het televisieprogramma moest ik proberen deuren van bedrijven te openen die mij wilden helpen om mijn doel te bereiken. We zijn allereerst op zoek gegaan naar een tandarts. Meevaller: ik kreeg meteen van www.studiocalimero spontaan een fotoreportage aangeboden om na afloop te laten maken. Vervolgens kwamen we bij de directeur/tandarts van Sanasmile terecht, Wim van Torre. Na het zien van het kaartje van Wendy van Dijk en enige uitleg over het programma, was hij meteen bereid om geheel kosteloos aan een nieuw gebit mee te werken.”

De Sliedrechtse waagt haar kansen bij het lokale bedrijfsleven. Het succes stroomt binnen. ,,Bij Boetiek inn mocht Wim een mooie combinatie uitzoeken. Bij schoenenzaak J. van Mourik & zn. stond een paar mooie schoenen klaar.” Wat is het héérlijk als je met een goed gebit alles kunt eten. Met dat idee loopt Van Munster naar de Brijhapper. ,,Zij boden meteen een avondje steengrillen aan, voor twaalf personen. Het decor wordt verzorgd door evenementenbedrijf www.rienvanhalen.nl. Compleet met een rode loper, palmboompjes en muziek. Arie Bijker stelde een oldtimer met chauffeur ter beschikking. Bij het Beautycentrum in Ridderkerk kreeg ik voor twee personen een waardebon.”

Na een paar dagen verrast Van Munster de Gorcumer op zijn werk. ,,Geblinddoekt ging hij mee. Pas in de tandartsstoel ging de blinddoek af. Na 2,5 uur was het noodgebit klaar. Je had zijn gezicht moeten zien! Ondertussen had ik nog wel de duizend euro. Ik heb hiervan een notebook gekocht met printer/scanner en toebehoren. It’s heeft flinke kortingen gegeven. Als klap op de vuurpijl kregen we er een elektrische tandenborstel bij. Toen hij alle cadeaus kreeg, stond Wim met een mond vol tanden. Voor mij zijn alle giftgevers kanjers.”

advertentie
advertentie