Getergde heren winnen overtuigend

15 november 2007 om 00:00 Nieuws

De trainer-coach van Sliedrecht Sport stak na afloop zijn opluchting dan ook niet onder stoelen of banken: ,,Ondanks het feit, dat je die nederlaagserie wel hebt opgelopen tegen de huidige top vijf van de ranglijst in de B-League, moest die neerwaartse spiraal wel een keertje worden stopgezet. We zitten nu in een fase, dat we spelen tegen teams, waarvan we punten kunnen pakken. Dat zoiets dan ook met overtuiging is gebeurd, stemt mij uitermate positief.”

Revanche voor vijf nederlagen op rij SLIEDRECHT - Na vijf min of meer kansloze nederlagen op rij heeft het heren volleybalteam van Sliedrecht Sport dan eindelijk de eerste zege binnengehaald. De vreugde-explosie in sporthal De Stoep bij het benutten van het matchpoint in de vierde set was intens en immens: tegenstander Twente 05 was het slachtoffer geworden van de dadendrang van de mannen van Ad Slieker: 3-1 (24-26,25-17,25-21,25-21).

Door Wim van Mourik

Toch kwam Sliedrecht Sport niet meteen op stoom, want in de eerste set was er sprake van een rommelig wedstrijdbeeld, waarin goede rally’s werden afgewisseld met verwarrende situaties. Pas tegen het einde van die eerste set, toen Slieker met een tweetal wissels zijn team positieve impulsen gaf, kwam de trein op gang: voldoende voor de eerste setwinst was het echter nog niet: 24-26.

Met de inbreng van passer/loper Roy Kroon en spelverdeler Marc de Boer, die na lang blessureleed weer wedstrijdfit was, verhoogde Sliedrecht Sport de druk op de Tukkers, die met name in de lange rallyes het antwoord schuldig moesten blijven. Sliedrecht Sport groeide naarmate de wedstrijd vorderde, won de tweede set overtuigend met 25-17 en verhoogde daarmee aanzienlijk de sfeer in de goed gevulde sporthal De Stoep. Twente 05 liet zich echter niet zonder slag of stoot naar een nederlaag spelen en zo ontwikkelde zich in het vervolg van de wedstrijd een prachtige strijd, waarin Sliedrecht Sport meer en meer de service druk wist op te voeren. Het aanvalstempo werd aanzienlijk opgevoerd en mede dankzij een sterke opslagserie van Marc de Boer in de slotfase ging ook de derde set naar de thuisclub: 25-21. De ban was gebroken, het zo sterk aangetaste zelfvertrouwen groeide meer en meer en ook in de vierde set bleef Sliedrecht Sport met licht verschil de bovenliggende partij. Sebastiaan Bakker en Martijn v.d. Valk heersten aan het net en een gevarieerd scala aan aanvallen en prachtige killblocks leverden uiteindelijk de winst op in de wedstrijd : 25-21.

Achteraf bleek de winst goud waard, gezien een aantal merkwaardige/verrassende resultaten van de medeconcurrenten in het rechter rijtje van de ranglijst, zoals de winst van hekkensluiter Donitas op koploper Next Volley Dordrecht.

Zaterdag komt Zaanstad op bezoek in De Stoep en zou een soortgelijke strijd als die tegen Twente zeker tot de mogelijkheden behoren. De Noordhollanders, met twee punten meer de nummer negen van de ranglijst, mogen echter zeker niet onderschat worden. Maar met de positieve impuls door de winst op Twente heeft Sliedrecht Sport zeker kansen op een gunstig resultaat. Aanvang in De Stoep : 19.30 uur.